Κόσμος

Αυτές είναι η μπότες νούμερο 75 που “θα πατήσουν κάτω τον κορονοϊό” (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας Ρουμάνος τσαγκάρης, ο οποίος είχε φτιάξει τεράστια παπούτσια για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τηρούν τις αποστάσεις κατά το πρώτο κύμα της Covid-19, παρουσίασε τώρα τη νέα του συλλογή: γιγαντιαίες χειμωνιάτικες μπότες που «θα πατήσουν κάτω» το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Γκριγκόρε Λουπ είπε ότι τα παπούτσια που έφτιαξε τον Μάιο, μεγέθους… 75, πουλήθηκαν σε όλον τον κόσμο και βοήθησαν να επιβιώσει η επιχείρησή του στην πόλη Κλουτζ της Τρανσυλβανίας. Άρχισε να τα κατασκευάζει όταν διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι στέκονταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις. Δύο άνθρωποι που φορούν τα δικά του παπούτσια και στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο θα τηρούν αναγκαστικά απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Εκτός από τις «κανονικές» παραγγελίες, ο Λουπ δέχτηκε παραγγελίες και από καλλιτέχνες –όπως από μια βελγική χορευτική ομάδα και ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα– αλλά και από ανθρώπους που απλώς έχουν πολύ μεγάλα πόδια.

«Πήρα πολλές παραγγελίες από ανθρώπους με μεγάλες πατούσες. Υπέθεσαν ότι αφού μπορώ να φτιάξω παπούτσι μεγέθους 75, μπορώ να φτιάξω και μέγεθος 50», είπε χαρακτηριστικά.

Τώρα ο Λουπ φτιάχνει μπότες, επίσης μεγέθους 75, ώστε και στο κρύο οι πολίτες σαν τηρούν τις αποστάσεις. Το κάθε ζευγάρι κοστίζει μόνο 150 ευρώ. «Σε σύγκριση με τα παπούτσια, οι μπότες είναι ψηλότερες, επενδεδυμένες με γούνα και έχουν πιο χοντρές σόλες. Για να φτιαχτούν χρειάζεται τόσο δέρμα όσο για τρία ζευγάρια κανονικά παπούτσια», εξήγησε.

Romanian cobbler Grigore Lup ties the laces of a pair of oversized winter boots worn by Santa Claus impersonator Claudiu Dascal, in Cluj-Napoca, Romania, December 2, 2020. Picture taken December 2, 2020. Inquam Photos

Romanian cobbler Grigore Lup ties the laces of a pair of oversized winter boots after finishing them, in his workshop in Cluj-Napoca, Romania, December 2, 2020. Picture taken December 2, 2020. Inquam Photos

Romanian cobbler Grigore Lup presents a pair of oversized winter boots after finishing them, in his workshop in Cluj-Napoca, Romania, December 2, 2020. Picture taken December 2, 2020. Inquam Photos
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ρουμανία, που έχει καταγράψει 492.211 κρούσματα και 11.876 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, έκλεισε σχολεία, θέατρα και εστιατόρια, επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα.

«Νομίζω ότι στην αρχή ο κόσμος δεν το καταλάβαινε, αλλά αφότου έγιναν υποχρεωτικές οι μάσκες στον δρόμο, η κατάσταση δείχνει κάπως πιο σταθερή. Το εμβόλιο θα μας απαλλάξει απ’ όλο αυτό», είπε ο τσαγκάρης, ο οποίος φτιάχνει δερμάτινα παπούτσια επί παραγγελία εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Πριν από την πανδημία βασιζόταν σε παραγγελίες που του έδιναν θέατρα, όπερες και σύλλογοι παραδοσιακών χορών, όμως όλες αυτά σταμάτησαν αφού διακόπηκαν οι παραστάσεις λόγω της Covid-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν