Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Οι πολίτες μίλησαν και σχηματίστηκε ο κατάλογος των καλύτερων χωρών στον κόσμο. Δείτε σε ποια θέση κατατάχθηκε η Ελλάδα.

Η πρωτιά ανήκει στη Γερμανία και τη χρυσή τριάδα συμπληρώνουν ο Καναδάς και η Βρετανία. Αυτή είναι η κατάταξη έρευνας όπως παρουσιάστηκε επίσημα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. “Ακριβώς όπως κάνουμε με τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, το portal για τις καλύτερες χώρες θα είναι μια παγκόσμια homepage για ιστορίες και στοιχεία ώστε να βοηθήσουμε πολίτες, παγκόσμιους ηγέτες και κυβερνήσεις να αξιολογούν τις επιδόσεις σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο”, σημείωσε ο πρόεδρος και αρχισυντάκτης του U.S. News Mortimer B. Zuckerman σε ανακοίνωσή του.

Στο νέο αυτό πρότζεκτ αναμετρώνται 60 χώρες σε 24 κατηγορίες και τα αποτελέσματα βασίζονται σε πάνω από 16.000 πολίτες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καταλαμβάνουν την πρώτη θέση ως προς την εξουσία και την επιρροή, ενώ η Σουηδία πήρε πρωτιά ως η καλύτερη χώρα ως προς την ιθαγένεια, την ανατροφή παιδιών και την πράσινη διαβίωση. Ψηλά στη λίστα βρίσκονται η Βραζιλία για την περιπέτεια, το Λουξεμβούργο για το άνοιγμα επιχειρήσεων, η Γαλλία για την πολιτιστική επιρροή, η Γερμανία για την επιχειρηματικότητα, ο Καναδάς για την ποιότητα ζωής, η Ιταλία για την κληρονομιά, η Ινδία για την ανερχόμενη οικονομία.

Η κατάταξη βασίστηκε σε έρευνες 16.248 ανθρώπων από 36 χώρες στην Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Κάθε ένας από αυτούς κλήθηκε να μοιραστεί τις αντιλήψεις του σε μια τυχαία επιλογή 65 χαρακτηριστικών σε τυχαία επιλογή χωρών. Τα χαρακτηριστικά ομαδοποιήθηκαν σε 9 ευρύτερες κατηγορίες, με τη Γερμανία να συγκεντρώνει την πιο υψηλή βαθμολογία.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε