Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αυτή είναι η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε τον τίτλο της για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό [pics]

Αυτή είναι η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε τον τίτλο της για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό [pics]

Είναι η πριγκίπισσα Αγιάκο, το μικρότερο παιδί της Πριγκίπισσας Χισάκο και του Πρίγκιπα Τακαμότο, που δεν ζει πια και ήταν εξάδερφος του αυτοκράτορα Ακιχίτο.

Η πριγκίπισσα Αγιάκο, απαρνήθηκε τον τίτλο της για χάρη του έρωτα. Παντρεύτηκε έναν κοινό θνητό, τον Κέι Μορίγια. Σύμφωνα με τον αυτοκρατορικό κώδικα στην Ιαπωνία, τα γυναικεία μέλη της της Βασιλικής Οικογένειας, χάνουν τον τίτλο τους και όλα τα προνόμια αν επιλέξουν να παντρευτούν κάποιον που δεν είναι γαλαζοαίματος. Το ίδιο δεν ισχύει για τους άνδρες.

Η πριγκίπισσα Αγιάκο, εκτός από τον τίτλο θα χάσει και 950.000 δολάρια το χρόνο που δίνονται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να ευχηθούν στους νεόνυμφους στο Ναό Μειτζι στο Τόκιο. Την ώρα που έμπαιναν στο Ναό για την τελετή ο κόσμος τους φώναζε συγχαρητήρια φωνάζοντας στα ιαπωνικά “Banzai”.

Η Πριγκίπισσα Αγιάκο φορούσε ένα παραδοσιακό κιμονό και ο γαμπρός φορούσε κοστούμι και κρατούσε στα χέρια του το καπέλο που ανήκε στον αείμνηστο πατέρα της Πριγκίπισσας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις