Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτό είναι το νέο τραγούδι των Lynyrd Skynyrd, το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια

Αυτό είναι το νέο τραγούδι των Lynyrd Skynyrd, το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια

«Last of the Street Survivors» λέγεται το νέο τραγούδι των Lynyrd Skynyrd, το πρώτο του συγκροτήματος μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια. Το τραγούδι ανέβηκε στα social media και είναι διαθέσιμο για δωρεάν streaming ή downloading για μία εβδομάδα.  

Εδώ και μερικές ημέρες, τα μέλη των Lynyrd Skynyrd άφηναν υπαινιγμούς ότι κάτι «μαγείρευαν» για τους θαυμαστές τους.

«Όπως υποσχεθήκαμε, εδώ είναι ένα μικρό δώρο από τη δική μας οικογένεια των Skynyrd προς τη δική σας» έγραψαν την Πέμπτη το βράδυ στη σελίδα της μπάντας στο Facebook. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους που το έκαναν αυτό εφικτό. Stay safe and God bless».  

As promised, here’s a little gift from our Skynyrd family to yours – a new song entitled “Last of the Street Survivors”….

Gepostet von Lynyrd Skynyrd am Donnerstag, 2. April 2020

Στο «Last of the Street Survivors» οι ρόκερ από τον αμερικανικό Νότο θυμούνται την καριέρα τους και τα μέλη της μπάντας που πλέον δεν ζουν. Το τραγούδι – το οποίο έχει τον ίδιο τίτλο με την επωνυμία της αποχαιρετιστήριας τουρνέ του συγκροτήματος – έγραψε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Gary Rossington μαζί με τον τραγουδιστή Johnny Van Zant, τον κιθαρίστα Ricky Medlocke και τον τραγουδοποιό Tom Hambridge. «Out here on the 75 / Keeping the dream alive / Highway brothers and midinight riders / We’re the last of the street survivors» τραγουδά ο Van Zant. 

Η τελευταία φορά που οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφόρησαν τραγούδι ήταν τον Αύγουστο του 2012, με το 14ο άλμπουμ τους σε στούντιο, το «Last of a Dyin’ Breed». Πάντως, τα τελευταία χρόνια έλεγαν ότι δουλεύουν υλικό για ένα 15ο – και πιθανά – τελευταίο άλμπουμ.

Το λουκέτο της βιομηχανίας μουσικών τουρνέ λόγω του κορονοϊού τους βρήκε στη μέση του ανοιξιάτικου τμήματος της αποχαιρετιστήριας τουρνέ τους, η οποία ξεκίνησε το 2018 και η ολοκλήρωσή της παρατείνεται διαρκώς. Οι ημερομηνίες των υπόλοιπων συναυλιών στη Βόρεια Αμερική έχουν αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις