Κόσμος

Αυτό είναι το σπάνιο διαμάντι που πωλήθηκε 17 εκατομμύρια δολάρια! [pics]

Το εκπληκτικό διαμάντι σε χρώμα θαλασσί του ουρανού ή αλλιώς "fancy vivid blue", 8,01 καρατίων, που ονομάζεται "The Sky Blue Diamond", πωλήθηκε από τον Sotheby's χθες βράδυ αντί 17 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων (15,9 εκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.

“Το αριστουργηματικό Sky Blue Diamond, πέτρα απόλυτης σπανιότητας, πωλήθηκε κατά 33,6% ακριβότερα σε σχέση με τα 12,8 εκατομμύρια δολάρια που είχε πωληθεί το 2012 από τον ίδιο οίκο δημοπρασιών”, δήλωσε ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s Ντέιβιντ Μπένετ.

Η τιμή του διαμαντιού, που έχει τετράγωνο μέγεθος και κοσμεί ένα δακτυλίδι Cartier, εκτιμάτο μεταξύ 15 και 25 εκατ. δολαρίων. “Δεν βρίσκουμε μπλε διαμάντια παρά μόνο στο περίφημο ορυχείο Cullinan στη Νότια Αφρική και από όλα τα μπλε διαμάντια που αξιολογούνται μόνο το 1% μεταξύ αυτών έχει αυτό το καταγάλανο χρώμα.

Το γαλάζιο διαμάντι ήταν το τελευταίο κομμάτι της δημοπρασίας κλείνοντας τις παραδοσιακές δημοπρασίες εξαιρετικών κοσμημάτων του Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s.

Τον Νοέμβριο του 2015 ο Sotheby’s κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ με την πώληση ενός μπλε διαμαντιού, του “Blue Moon of Josephine”, 12,3 καρατίων αντί 48,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης ένα άλλο διαμάντι σε χρώμα βαθύ μπλε (deep blue), 7,74 καρατίων, πωλήθηκε 13,7 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ένα ρεκόρ για ένα διαμάντι αυτού του τύπου μπλε. Η τιμή του εκτιμάτο μεταξύ 9 και 14 εκατομμυρίων.

Δύο διαμάντια ροζ, το ένα 17,07 καρατίων και μεγέθους σμαραγδιού πωλήθηκε 20,8 εκατομμύρια δολάρια –εκτιμάτο μεταξύ 12 και 15 εκατ. Δολαρίων – και το άλλο σε σχήμα αχλαδιού και βάρους 13,20 καρατίων πωλήθηκε 16,2 εκατ. δολάρια -εκτιμάτο μεταξύ 9 και 14 εκατ. δολάρια. Ένα τρίτο φωτεινό ροζ διαμάντι (fancy light) 40,30 καρατίων πωλήθηκε 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες από τους λάτρεις της υψηλής κοσμηματοποιίας, πωλητές και αγοραστές διαμαντιών, πλούσιους συλλέκτες από όλο τον κόσμο που συναντώναι δύο φορές τον χρόνο στην Ελβετία για δημοπρασίες που οργανώνουν οι δύο μεγάλοι οίκοι δημοπρασιών αλλά και ρώσους ολιγάρχες και κινέζους εκατομμυριούχους που αναζητούν μοναδικά κομμάτια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες: Reuters
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν