Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοί είναι…διευθυντές!

Μισθοί τέλος για ένα μήνα. Όχι φυσικά σε καμιά ελληνική εταιρεία αλλά στην Ιαπωνία όπου οι άνθρωποι βλέπουν μπροστά.
Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία JAL ανακοίνωσε σήμερα σε 71 υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη της πως θα πρέπει να ξεχάσουν τον μισθό του Δεκεμβρίου. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές ζημιές και με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα.
 
Το μέτρο αυτό θα ισχύσει και για τον γενικό διευθυντή της Χαρούκα Νισιμάτσου και για άλλους 70 διευθυντές της JAL, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
 
Ο όμιλος επίσης σχεδιάζει να μην καταβάλλει τις παραδοσιακές χειμερινές αμοιβές αποδοτικότητας σε 17.000 υπαλλήλους: «πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για να μειώσουμε τα έξοδα, διότι έχουμε κάνει αίτηση για κρατική επιχορήγηση», τόνισε η ίδια πηγή.
 
Η JAL, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ασιατικό αερομεταφορέα καταρρέει εξαιτίας των απωλειών και ενός γιγαντιαίου χρέους. Προς το παρόν επεξεργάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης υπό την αιγίδα του ιαπωνικού δημοσίου που προβλέπει απολύσεις υπαλλήλων και κατάργηση μη αποδοτικών δρομολογίων.
 
Οι Ιάπωνες διευθυντές έχουν στην πλειοψηφία τους δεχθεί να μειωθούν οι μισθοί τους, ή να κάνουν άλλες προσωπικές θυσίες, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Με αυτόν τον τρόπο έχουν διασωθεί από τις επικρίσεις που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί συνάδελφοί τους για τις υπερβολικές τους αμοιβές εν μέσω κρίσεως.
 
Ο ίδιος ο Νισιμάτσου είναι γνωστός από τις μετακινήσεις του προς την εργασία με τα δημόσια μέσα μεταφοράς και για το ότι γευματίζει στην καντίνα της επιχείρησης μαζί με τους… απλούς εργαζομένους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε