Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αυτοκρατορική” προεκλογική φιέστα Ερντογάν στο Σαράγεβο

“Αυτοκρατορική” προεκλογική φιέστα Ερντογάν στο Σαράγεβο

Έναν… αυτοκρατορικό λόγο θέλησε να βγάλει ο Ερντογάν μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο στο Σαράγεβο, όπου μίλησε σε πολλούς Τούρκους που διαμένουν τόσο στην Βοσνία όσο και στην Ευρώπη.

Ο Ερντογάν ζήτησε την στήριξή τους για τις επερχόμενες εκλογές, καθώς όπως είπε δεν κρίνεται μόνο το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος αλλά και… το πως θα είναι η Τουρκία τον 21ο αιώνα.

Μια δήλωση που καταμαρτυρά τα σχέδια του “Σουλτάνου” για μια νέα “Οθωμανική Αυτοκρατορία”.

Την ίδια ώρα φυσικά δεν… ξέχασε να επιτεθεί στα Ευρωπαϊκά κράτη, λέγοντας πως παρά τις διακηρύξεις τους για δημοκρατία, στην πράξη δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Αντιθέτως όπως είπε η Βοσνία απέδειξε τι θα πει δημοκρατία στην πράξη.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις “ρίζες” των Τούρκων στην Ευρώπη, λέγοντας πως οι Οθωμανοί έφτασαν μέχρι την Ανατολία, και πως μετά την κατάρρευσή της αυτοκρατορίας αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μέχρι την Θράκη, διατηρώντας όμως πάντα καλές σχέσεις με την Ευρώπη.

“Δεχτείτε την υπηκοότητά τους”

Σαν να μιλά σε… πράκτορες, ο Ταγίπ Ερντογάν “συμβούλεψε” τους Τούρκους της Ευρώπης να δέχονται την υπηκοότητα σε όποια χώρα και αν είναι. “Να τη δέχεστε, μην πείτε δεν τη θέλω. Να μαθαίνετε καλά τη γλώσσα της χώρας που είστε, όπως και την τουρκική. Να διδάσκετε την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό στα παιδιά σας στο εξωτερικό. Η τουρκική προεδρία και οι υπουργοί της θα είναι πάντα δίπλα σας. Είναι χρέος μας”

Για την απόπειρα δολοφονίας

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής της Βοσνίας, μετά την είδηση της προετοιμασίας απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.

“Είμαι εδώ μετά την πληροφόρηση που είχα και από την MIT” είπε ο Τούρκος πρόεδρος που ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν. “Τέτοιου είδους απειλές δε θα μας βγάλουν από την πορείας μας”.

Ο αντιπρόεδρος Μποζντάγ με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε πως “Ξέρουμε ότι πολλοί θέλουν να ξεφορτωθούν τον πρόεδρό μας. Πάντα υπήρχαν τέτοιες απόπειρες. Όμως ο πρόεδρος μας δεν θα τρομοκρατηθεί, δεν θα εγκαταλείψει τον σκοπό του”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις