Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ποιος είναι τελικά ο άντρας μέσα στο αεροπλάνο της Egypt Air;

Ποιος είναι τελικά ο άντρας μέσα στο αεροπλάνο της Egypt Air;

Νέα ανατροπή στην αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air στην Κύπρο. Τα στοιχεία που δίνονται από το πρωί για τον δράστη άλλαξαν για μια ακόμα φορά, με τον Ιμπραΐμ Σαμάχα να είναι τελικά επιβάτης που αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δρ. Ιμπραχίμ Σαμάχα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας, δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο στοιχεία από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, ότι ο αεροπειρατής ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και ότι είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και μάλιστα επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

Tο CNN πλέον μεταδίδει ότι το όνομα του αεροπειρατή είναι Seif El Din Mustafa. Αυτό ενώ από την αρχή οι πληροφορίες ήταν απίστευτα συγκεχυμένες, καθώς από 27χρονος Λίβυος έγινε 59χρονος Αιγύπτιος καθηγητής Πανεπιστημίου της Ατλάντα και στη συνέχεια Αιγύπτιος καθηγητής Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας. Όπως δήλωσε όμως ο 59χρονος ήταν ένας από τους ομήρους του αεροπειρατή που αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αεροπειρατής, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, απείλησε να ανατιναχθεί με αποτέλεσμα ο πιλότος των αιγυπτιακών αερογραμμών να οδηγήσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπως απαιτούσε. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50.

 

 

Το αρχικό σενάριο του ερωτικού δράματος που ήθελε τον αεροπειρατή να θέλει να δώσει στην πρώην γυναίκα του, με την οποία έχουν αποκτήσει παιδιά, μια 4σέλιδη επιστολή, καταρρίπτεται. Η πρώην γυναίκα του αεροπειρατή, η Μαρίνα Παράσχου από την Ορόκλινη, έχει μεταφερθεί ήδη στο αεροδρόμιο για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, με την 4σέλιδη τελικά επιστολή που της έδωσε να περιλαμβάνει πολιτικά αιτήματα.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε