Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτός είναι ο πιστολέρο που κήρυξε «πόλεμο» σε κάθε αστυνομικό (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο πιστολέρο που κήρυξε «πόλεμο» σε κάθε αστυνομικό (ΦΩΤΟ)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός πρώην αστυνομικού και στρατιωτικού που απειλεί να σκοτώσει κάθε αστυνομικό έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες η αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο 33χρονος Κρίστοφερ Ντόνερ έχει γίνει ο Νο1 καταζητούμενος στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες. Πριν γίνει αστυνομικός, υπηρετούσε σε μονάδα του Ναυτικού των ΗΠΑ και φέρεται να ήταν σκοπευτής.

Κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή σκότωσε την Μόνικα Κουάν και τον Κιθ Λόρενς. Η Κουάν ήταν κόρη συνταξιούχου αστυνομικού και δικηγόρου, ο οποίος εκπροσώπησε τον δράστη το 2009 όταν αποτάχθηκε από την Αστυνομία.
Την Πέμπτη έστησε ενέδρες σε τέσσερις αστυνομικούς, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς.

Ο 33χρονος «ανέβασε» το internet ένα μανιφέστο 6.000 λέξεων, όπου απειλεί να κηρύξει «αντισυμβατικό» πόλεμο σε όλους τους αστυνομικούς του Λος Άντζελες, είτε είναι σε υπηρεσία είτε όχι. «Έχω τη δύναμη και το πλεονέκτημα να είμαι απρόβλεπτος, αντισυμβατικός και δε συγχωρώ. Τώρα, θα ζήσετε τη ζωή του θηράματος», γράφει στο μανιφέστο του.

Ονοματίζει μάλιστα 40 αξιωματικούς της αστυνομίας τους L.A. και άλλους, τους οποίους απειλεί να εξολοθρεύσει. Στα υποψήφια θύματα του Ντονέρ, το FBI ήδη παρέχει προστασία.


Εκτός από το Λος Άντζελες, σε συναγερμό έχουν τεθεί συνολικά τρεις Πολιτείες, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι αρχές του Μεξικό.
Οι έρευνες επικεντρώνονται στα βουνά γύρω από τη λίμνη Big Bear, αφού στην περιοχή η αστυνομία βρήκε το φορτηγάκι του να καίγεται.

Ο Ντόνερ εκδιώχθηκε από την αστυνομία εξαιτίας ψευδούς κατάθεσης σχετικά με έναν εκπαιδευόμενο αστυνομικό, τον οποίο κατηγόρησε πως κλώτσησε και πέρασε χειροπέδες σε κρατούμενο με σχιζοφρένεια.

Φαίνεται ότι η απόταξή του από το Σώμα είναι το κίνητρο για τις αιματηρές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το μανιφέστο του.


Γράφει: «Δυστυχώς, δε θα είμαι ζωντανός για να δω το όνομά του «καθαρό». Γι’ αυτό πρόκειται, το όνομά του. Ένας άνθρωπος είναι τίποτα χωρίς το όνομά του. Θα περιμένω για μια δημόσια απάντηση. Όταν βγει η αλήθεια, οι δολοφονίες θα σταματήσουν.

Στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη έφτασε την 1η Φεβρουαρίου ένα πακέτο από τον Ντόνερ. Περιείχε ένα αναμνηστικό νόμισμα της αστυνομίας πλαισιωμένο από σφαίρες και ένα μήνυμα: «δε λέω ποτέ ψεμματα».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ο πιο φημισμένος ελεύθερος σκοπευτής

Απίστευτο βίντεο! Η ριψοκίνδυνη βολή σκοπευτή για την απελευθέρωση ομήρου

Σφαγή στο Λ.Α.! – 8 νεκροί από εισβολή ενόπλου σε κομμωτήριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε