Κόσμος

BBC: Και τρεις γυναίκες στη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες

Πρόοδος για το BBC αφού δύο χρόνια πριν η πρώτη δεκάδα των πλέον υψηλόμισθων ήταν απολύτως ανδρική υπόθεση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tο BBC ανακοίνωσε ότι τρεις γυναίκες – η Κλόντια Γουίνκλμαν, η Βανέσα Φελτζ και η Ζόι Μπολ – μπήκαν στην λίστα με τους δέκα υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες του, μια αλλαγή που το χρηματοδοτούμενο από το δημόσιο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο λέει ότι αποδεικνύει την πρόοδο που σημειώνει στο γεφύρωμα του μισθολογικού χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα.

Το BBC είχε δεχτεί κριτική πριν από δύο χρόνια όταν αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι το 75% του προσωπικού του που αμειβόταν με περισσότερες από 150.000 στερλίνες τον χρόνο (σχεδόν 167.500 ευρώ) ήταν άνδρες και οι πρώτοι δέκα καλύτερα αμειβόμενοι επίσης άνδρες.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, ο Τόνι Χολ, δήλωσε ότι το δίκτυο “έκανε στροφή 180 μοιρών” στο ζήτημα της μισθολογικής ισότητας. “Όταν δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά τα στοιχεία για τους υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες μας η σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν 75:25”, δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

“Η πρόβλεψη για το διάστημα 2019/20 είναι 55:45. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Ο στόχος μας δεν έχει επιτευχθεί, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο”.

Το δίκτυο είναι υποχρεωμένο από την κυβέρνηση να δημοσιοποιεί τους μισθούς των συντελεστών του που εμφανίζονται στην τηλεόραση, μια κίνηση που έφερε στην επιφάνεια το μισθολογικό χάσμα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ήταν η πρώτη από εκείνους που άσκησαν κριτική εναντίον του λέγοντας ότι το δίκτυο πληρώνει λιγότερα τις γυναίκες για να κάνουν την ίδια δουλειά με τους άνδρες.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι του BBC

Ο Γκάρι Λίνεκερ, ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας και παρουσιαστής εκπομπής για το ποδόσφαιρο στο BBC, ήταν για μια ακόμη φορά ο υψηλότερα αμειβόμενος παρουσιαστής του δικτύου με ετήσιες απολαβές έως και 1,75 εκατομμύρια λίρες για την παρουσίαση της εκπομπής “Match of the Day” και για την κάλυψη από το δίκτυο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ο Κρις Έβανς, παρουσιαστής της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC Radio Two ο οποίος τον Δεκέμβριο αποχώρησε για να εργαστεί σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, κέρδισε περίπου 1,25 εκατομμύρια λίρες, ενώ ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Γκρέιαμ Νόρτον βρίσκεται στην τρίτη θέση με 610.000 ως 614.999 λίρες.

Η Ζόι Μπολ, η αντικαταστάτρια του Έβανς στην ραδιοφωνική εκπομπή του BBC με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα, κέρδισε 370.000 ως 374.999 λίρες, όσο και η τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσιάστρια Κλόντια Γουίνκλμαν.

Η Βανέσα Φελτζ για τις εκπομπές της στο Radio 2 και στο BBC Radio London αμείφθηκε με 355.000 ως 359.999 λίρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η συγκλονιστική μαρτυρία Αμερικανού πιλότου F-15 για την επίθεση που δέχτηκε από Ιρανικά drone: Κινούνταν σε σχηματισμό «μέδουσας»
Ο πιλότος διασώθηκε ώρες μετά την εκτίναξή του από το αεροσκάφος, ενώ ο αξιωματικός συστημάτων όπλων διέφυγε την αιχμαλωσία από τους Ιρανούς στα βουνά
f15
Το Ιράν δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην IAEA να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Βανς
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει ότι οι Ιρανοί «δέχθηκαν να απευθύνουν πρόσκληση στους επιθεωρητές» της IAEA στις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις
ιράν
Καταιγίδες και 29.074 κεραυνοί σάρωσαν τη Βρετανία - Προβλήματα σε τρένα την ώρα που πλησιάζει ιστορικός καύσωνας
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν δραματικά σήμερα, πριν φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να πλησιάσουν τους 40 °C
λονδίνο κεραυνοί