Κόσμος

BBC: Και τρεις γυναίκες στη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες

Πρόοδος για το BBC αφού δύο χρόνια πριν η πρώτη δεκάδα των πλέον υψηλόμισθων ήταν απολύτως ανδρική υπόθεση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tο BBC ανακοίνωσε ότι τρεις γυναίκες – η Κλόντια Γουίνκλμαν, η Βανέσα Φελτζ και η Ζόι Μπολ – μπήκαν στην λίστα με τους δέκα υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες του, μια αλλαγή που το χρηματοδοτούμενο από το δημόσιο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο λέει ότι αποδεικνύει την πρόοδο που σημειώνει στο γεφύρωμα του μισθολογικού χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα.

Το BBC είχε δεχτεί κριτική πριν από δύο χρόνια όταν αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι το 75% του προσωπικού του που αμειβόταν με περισσότερες από 150.000 στερλίνες τον χρόνο (σχεδόν 167.500 ευρώ) ήταν άνδρες και οι πρώτοι δέκα καλύτερα αμειβόμενοι επίσης άνδρες.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, ο Τόνι Χολ, δήλωσε ότι το δίκτυο “έκανε στροφή 180 μοιρών” στο ζήτημα της μισθολογικής ισότητας. “Όταν δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά τα στοιχεία για τους υψηλότερα αμειβόμενους αστέρες μας η σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν 75:25”, δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

“Η πρόβλεψη για το διάστημα 2019/20 είναι 55:45. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Ο στόχος μας δεν έχει επιτευχθεί, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο”.

Το δίκτυο είναι υποχρεωμένο από την κυβέρνηση να δημοσιοποιεί τους μισθούς των συντελεστών του που εμφανίζονται στην τηλεόραση, μια κίνηση που έφερε στην επιφάνεια το μισθολογικό χάσμα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ήταν η πρώτη από εκείνους που άσκησαν κριτική εναντίον του λέγοντας ότι το δίκτυο πληρώνει λιγότερα τις γυναίκες για να κάνουν την ίδια δουλειά με τους άνδρες.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι του BBC

Ο Γκάρι Λίνεκερ, ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας και παρουσιαστής εκπομπής για το ποδόσφαιρο στο BBC, ήταν για μια ακόμη φορά ο υψηλότερα αμειβόμενος παρουσιαστής του δικτύου με ετήσιες απολαβές έως και 1,75 εκατομμύρια λίρες για την παρουσίαση της εκπομπής “Match of the Day” και για την κάλυψη από το δίκτυο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ο Κρις Έβανς, παρουσιαστής της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC Radio Two ο οποίος τον Δεκέμβριο αποχώρησε για να εργαστεί σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, κέρδισε περίπου 1,25 εκατομμύρια λίρες, ενώ ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Γκρέιαμ Νόρτον βρίσκεται στην τρίτη θέση με 610.000 ως 614.999 λίρες.

Η Ζόι Μπολ, η αντικαταστάτρια του Έβανς στην ραδιοφωνική εκπομπή του BBC με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα, κέρδισε 370.000 ως 374.999 λίρες, όσο και η τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσιάστρια Κλόντια Γουίνκλμαν.

Η Βανέσα Φελτζ για τις εκπομπές της στο Radio 2 και στο BBC Radio London αμείφθηκε με 355.000 ως 359.999 λίρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όλοι επωφελούνται» από την επιστροφή μου στην εξουσία λέει ο Τραμπ που κέρδισε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, κατηγορείται συχνά για συγκρούσεις συμφερόντων, ιδίως επειδή επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα
REUTERS
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Διασώστες κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους - Πάνω από 200 άνθρωποι στο κτίριο - «Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι» λέει ένοικος
Αμβέρσα
Βρετανία: Έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ετοιμοθάνατο Χένρι Νόβακ ενώ είχε μαχαιρωθεί και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει
Ο δολοφόνος του, Βίκρουμ Ντίγκουα, ένας Σιχ γεννημένος στη Βρετανία, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, κατηγορήσε ψευδώς τον Νόβακ ότι τον πρόσβαλε με ρατσιστικά σχόλια και του επιτέθηκε
Διαμαρτυρία στη Βρετανία για τον θάνατο του 18χρονου που μαχαιρώθηκε από νεαρό Σιχ