Κόσμος

Boeing: Άλλες 74 σοροί των θυμάτων έφτασαν στην Ολλανδία

Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν τις σορούς θυμάτων της κατάρριψης του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προσγειώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία, μία ημέρα μετά την άφιξη της πρώτης ομάδας σορών, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ολλανδικό και ένα αυστραλιανό, που μετέφεραν συνολικά 74 φέρετρα, προσγειώθηκαν γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν στη νότια Ολλανδία.

Έπειτα από μία επίσημη τελετή, όπως ακριβώς έγινε με τις σορούς που έφθασαν χθες, τα φέρετρα θα μεταφερθούν με νεκροφόρες σε μία στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα λάβει χώρα η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων. Τα 40 πρώτα φέρετρα έφθασαν χθες, ημέρα εθνικού πένθους στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, 80 ειδικοί ιατροδικαστές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία θα βοηθήσουν 120 Ολλανδούς ειδικούς στη αναγνώριση των πτωμάτων, μια διαδικασία που πιθανόν θα διαρκέσει μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την τραγωδία του Boeing τώρα και εκλογές στην Ουκρανία

Boeing: “Οι φιλορώσοι είχαν πυραύλους” – Τι αποκαλύπτει διοικητής

Boeing: Θρήνος στην Ολλανδία, όπου έφτασαν οι πρώτες σοροί των θυμάτων (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν
Προειδοποίηση από την Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ: «Ανησυχία για την κατεύθυνση του κόσμου»
«Γνωρίζουμε τι αφήνουμε πίσω μας, δεν γνωρίζουμε πόσο από αυτό θα επιβιώσει και με ποια μορφή και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι θα έρθει», δήλωσε ο γραμματέας της επιτροπής του Βραβείου Ειρήνης Νόμπελ
Χαρπβίκεν, Γραμματέας Νόμπελ Ειρήνης