Κόσμος

Brexit: 3η και… φαρμακερή ψηφοφορία για την Τερέζα Μέι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί και 3η ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, αυτή την εβδομάδα, στη Βουλή άφησε σήμερα, Δευτέρα (18.3.2019) ανοικτό η Τερέζα Μέι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ενημέρωσή της, η νέα ψηφοφορία για τους όρους του Brexit θα προγραμματιστεί μόνο εάν υπάρξει μία “ρεαλιστική προοπτική” να επιτύχει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο Κοινοβούλιο, η Τετάρτη (20.3.2019) είναι η τελευταία μέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, και αν τελικά γίνει ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή της μέσα στις επόμενες ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το backstop στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά την Πέμπτη (21.3.2019), ενώ θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το βορειο – ιρλανδικό κόμμα DUP για την υποστήριξή του στη συμφωνία αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία “μακρά” παράταση του άρθρου 50 από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή χρονική διάρκεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φαρσέρ του Πούτιν σε διατεταγμένη υπηρεσία: Πώς οι Vovan και Lexus μετέτρεψαν τη φάρσα σε όπλο του υβριδικού πολέμου – Στη λίστα των «θυμάτων» τους ο Θάνος Ντόκος
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος πίστευε ότι συνομιλούσε με συνεργάτη του Ζελένσκι - Το ΑΙ αλλάζει τους κανόνες
Οι Ρώσοι φαρσέρ Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ (Vovan), αριστερά, και ο Αλεξέι Στολιάροφ (Lexus), δεξιά
Αποκάλυψη WSJ: Ο Πιτ Χέγκσεθ είχε σχέδιο «βόμβα» για μείωση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη – Το μπλόκο του Μάρκο Ρούμπιο
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ είχε προετοιμάσει νέες περικοπές στην Ευρώπη, πέραν αυτών που είχαν προηγηθεί σε Πολωνία και Ρουμανία, αλλά τελικά απορρίφθηκε
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ