Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ προανήγγειλε εκπρόσωπος της Μέι

Brexit: Αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ προανήγγειλε εκπρόσωπος της Μέι
photo Reuters

Η συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να αλλάξει ώστε να λάβει την υποστήριξη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων από εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ “η πρωθυπουργός είναι απολύτως δεσμευμένη να γίνει το Brexit με συμφωνία, αλλά σαφώς για να κερδίσουμε κοινοβουλευτική υποστήριξη, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές» ανέφερε. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν οι αλλαγές αφορούν το κείμενο της συμφωνίας για το Brexit ή κάποιο είδος προσθήκης σε αυτή.

Αναφερόμενος στις αντιρρήσεις της ΕΕ για μία επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε ότι τόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν το Brexit να γίνει με συμφωνία, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ωστόσο, η συμφωνία απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο, οπότε, «εάν θέλουμε να φύγουμε με συμφωνία, θα χρειαστεί να γίνουν ορισμένες αλλαγές».

Όσον αφορά την αυριανή δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία τόνισε πως οι συζητήσεις με τους βουλευτές συνεχίζονται ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί στο κατά πόσο η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις τροπολογίες που θα εγκριθούν αύριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις