Κόσμος

Brexit: “Come to Russia” λέει ο Πούτιν στους βρετανούς επιχειρηματίες!

Κάλεσμα για... στροφή στην Ρωσία λόγω του Brexit έκανε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κρίσιμη συνάντηση και όλα όσα ειπώθηκαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε σήμερα στο Κρεμλίνο σημαίνοντες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Βρετανίας που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της Glencore Αϊβαν Γκλάζενμπεργκ, ο πρόεδρος της BP Ρόμπερτ Ντάντλι, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Vitol Ίαν Τέιλορ και φυσικά το Brexit τέθηκε στο τραπέζι.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους βρετανούς επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην Ρωσία, επισημαίνοντας ότι στον τομέα αυτό έχει προγραμματισθεί «να γίνουν επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτυχθούν οι πιο σημαντικοί τομείς της οικονομίας και του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών».

Ο Πούτιν και το… κάλεσμα ελέω Brexit

Αντιλαμβανόμενος την απορία που ενδεχομένως προκάλεσαν τα μεγέθη των ποσών που θα διατεθούν για επενδύσεις στα δημόσια αυτά έργα, ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας:

[read4more]

«Δεν έκανα λάθος, πρόκειται πράγματι για επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και στην περίπτωση αυτή είμαι πεπεισμένος ότι οι δικές σας εταιρείες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σ’ αυτά τα έργα. Η αγορά είναι αρκετά μεγάλη». Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα έχει πολλαπλό αποτέλεσμα για την δυναμική ανάπτυξη όλης της χώρας και ότι «προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στους βρετανικούς επιχειρηματικούς κύκλους».

Ο πρόεδρος Πούτιν ανάφερε ότι οι βρετανικές επενδύσεις στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιστοιχούν στο 23,8% , ενώ οι ρωσικές επενδύσεις στην βρετανική οικονομία υπερβαίνουν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από ρωσικής πλευράς στην συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τους Βρετανούς επιχειρηματίες, συμμετείχαν οι σύμβουλοι του προέδρου Αντρέι Μπελοούσοφ και Γιούρι Ουσακόφ, ο πρόεδρος της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν, ο υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα και ο ο πρόεδρος του RDIF (Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων) Κιρίλ Ντμίτριεφ.

`Η Ρωσία στα προσεχή πέντε χρόνια θα διαθέσει μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ποσά που θα υπερβαίνουν τα 25 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Ένα από τα μεγαλόπνοα έργα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι και η επέκταση του οδικού δικτύου, για το οποίο θα διατεθούν 6,35 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Με πληροφορίες από: TASS, Ria Novosti, Kommersant

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος