Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Brexit: Δεν αλλάζει η συμφωνία όποιος και να είναι ο διάδοχος λέει η ΕΕ

Brexit

Ο διάδοχος της Τερέζα Μέι δεν πρόκειται να επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας για το Brexit σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΕ.

«Θα απέχουμε από τη διατύπωση οποιασδήποτε θέσης που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον, να μην πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit.

«Η εκλογή ενός νέου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει τις παραμέτρους αυτού που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη συνθήκη του Brexit στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Μέι με την ΕΕ τον περασμένο Νοέμβριο.

«Αυτό που είναι στο τραπέζι αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων με επιτυχία από την Επιτροπή και εγκρίθηκε από τις χώρες-μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit, δηλαδή την εξόφληση του λογαριασμού που προβλέπεται στη συμφωνία διαζυγίου, αν η ΕΕ δεν δεχθεί καλύτερους όρους εξόδου για τη χώρα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις