Κόσμος

Brexit: Δεν θα απελαθούν αυτόματα όσοι Ευρωπαίοι δεν έχουν κάνει αίτηση για παραμονή στη Βρετανία

Η Βρετανία δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αυτόματη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit, που δεν έχουν καταθέσει αίτηση παραμονής.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φερχόφστατ, που χθες συναντήθηκε με Βρετανούς υπουργούς, μεταξύ των οποίων τον υπουργό του Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ο Γκι Φερχόφστατ δήλωσε πως έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος για όσους δεν έχουν κάνει αίτηση να υπαχθούν στο «καθεστώς εγκατάστασης» (settled status) της Βρετανίας έως την προθεσμία του Ιουνίου του 2021.

«Τι θα συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους ακόμα και μετά την περίοδο χάριτος; Λοιπόν, δεν θα υπάρξει αυτόματη απέλαση», δήλωσε ο Φερχόφστατ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Μετά την περίοδο χάριτος θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν κατέστη δυνατό να το κάνουν στο πλαίσιο της κανονικής διαδικασίας».

Τις δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που είπε και αυτό πως ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη απέλαση μετά το Brexit.

Το Reuters μετέδωσε τον Νοέμβριο ότι η Βρετανία απειλούσε να απελάσει Ευρωπαίους πολίτες εάν δεν κατάφερναν να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση και ότι θα αντιμετωπιστούν με επιείκεια μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Έως τα τέλη της περασμένης χρονιάς είχαν κάνει αίτηση πάνω από 2,7 εκατ. από τα 3,5 εκατ. Ευρωπαίους υπηκόους που εκτιμάται ότι ζουν στη Βρετανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
5
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ
3