Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Δεν υπάρχει χρόνος για εναλλακτική στο backstop λέει ο Μπαρνιέ

Brexit: Δεν υπάρχει χρόνος για εναλλακτική στο backstop λέει ο Μπαρνιέ
photo Reuters

Απαισιόδοξος εμφανίζεται ο διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, όσον αφορά μια εναλλακτική πρόταση για το backstop.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρνιέ δεν υπάρχει χρόνος ώστε να αποφευχθεί μετά το Brexit ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς η συμφωνία δεν παίρνει νέα διαπραγμάτευση.

“Συζητήσαμε μεταξύ μας για τις αποκαλούμενες εναλλακτικές ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επιστροφή ενός σκληρού συνόρου μετά το Brexit. Μόνο, που κανείς, σε καμία από τις δύο πλευρές, δεν μπόρεσε να πει ποια εναλλακτική χρειάζεται για να διασφαλιστεί ο έλεγχος σε τρόφιμα, ζώα και προϊόντα χωρίς την ύπαρξη συνόρου”, τόνισε ο Μπαρνιέ στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

“Δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε τις τεχνολογίες. Η ευθύνη για να καθοριστούν οι “εναλλακτικές ρυθμίσεις” βρίσκεται στους Βρετανούς βουλευτές, τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως “για να είμαστε ειλικρινείς κανένας και από τις δύο πλευρές γνωρίζει σήμερα ποιες θα πρέπει να είναι αυτές οι εναλλακτικές ρυθμίσεις”.

“Χρειαζόμαστε το backstop όπως είναι”, είπε ο κ.Μπαρνιέ προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία αυξάνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις