Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Brexit: Διαψεύδει το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος η κυβέρνηση

Brexit

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα ήταν διχαστικό λέει υπουργός της κυβέρνησης Μέι.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Ντέμιαν Χιντς, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι υπουργοί εξετάζουν τη διεξαγωγή του για να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα δημοψήφισμα, ο Χιντς απάντησε στο Sky News: “Όχι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν διχαστικό. Είχαμε την ψήφο του λαού, είχαμε το δημοψήφισμα και τώρα οφείλουμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της”.

Ο ίδιος περιέγραψε την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit ως μια ισορροπημένη συμφωνία την οποία θα πρέπει να υποστηρίξουν οι Βρετανοί βουλευτές.

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Ασταθής η κυβέρνηση, πιθανό να πετύχει μια πρόταση μομφής

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι περίμενε πως η πρόταση μομφής κατά της βρετανικής κυβέρνησης θα είχε επιτυχία, αυξάνοντας έτσι την πίεση προς το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να την καταθέσουν.

“Θεωρώ ότι είναι πιθανό να πετύχει αυτή τη στιγμή μια πρόταση μομφής. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αδύναμη και ασταθή, η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ασταθής”, είπε η Στέρτζον στο Sky News.

Μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από τους Συντηρητικούς βουλευτές της ίδιας της Μέι, οι Εργατικοί δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εκείνοι θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι όταν θα φαίνεται πιθανό η πρότασή τους να έχει επιτυχία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις