Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Brexit: Επιμένει ο Βρετανός ΥΠΕΞ – Μια συμφωνία με την ΕΕ είναι δυνατή ακόμη και στο παρά 1′

Hunt - Brexit

«Υπάρχει περιθώριο προόδου, μια συμφωνία με την ΕΕ είναι απολύτως δυνατή» δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, τρεις εβδομάδες πριν την ημερομηνία του Brexit.

Ο βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ δήλωσε σήμερα ότι η ιστορία θα καταγράψει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την ΕΕ αρνητικά αν δεν διαχειριστούν σωστά το Brexit, δηλαδή την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ.

Η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου αλλά Βρετανοί βουλευτές έχουν απορρίψει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με το μπλοκ.

“Η ιστορία θα κρίνει και τις δύο πλευρές πολύ αρνητικά αν δεν χειριστούμε σωστά το Brexit”, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ο Χαντ.

“Επιθυμούμε να πραμείνουμε πολύ καλοί φίλοι με την ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία με τέτοιον τρόπο ώστε να μην δηλητηριάσει τις σχέσεις μας για τα πολλά επόμενα χρόνια”, είπε ο Χαντ. Πρόσθεσε επίσης ότι κάποια πρόοδος έχει επιτευχθεί τις τελευταίες ημέρες. “Υπάρχει περιθώριο και άλλης προόδου. Είναι απολύτως δυνατή”, σημείωσε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις