Κόσμος

Brexit: Κάμερον σε Κόρμπιν: Παραιτήσου κι εσύ!

Όλο εκπλήξεις είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός. Μετά το δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε και έβαλε σε περιπέτειες την χώρα του και την Ευρώπη όλη σήμερα, ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε σήμερα τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί και αυτός από την προεδρία του κόμματός του για λόγους "εθνικού συμφέροντος".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Αναμφίβολα, συμφέρει το κόμμα μου να κάθεται εκεί, αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για τ’ όνομα του Θεού, φίλε μου, φύγετε!” είπε ο Κάμερον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο Κόρμπιν αμφισβητείται έντονα από τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, πολλοί από τους οποίους τον κατηγορούν για τη “χλιαρή” προεκλογική εκστρατεία του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Περισσότεροι από τους μισούς σκιώδεις υπουργούς του έχουν ήδη παραιτηθεί ενώ την Τρίτη έχασε και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας που υπερψήφισε (172 υπέρ έναντι 40 κατά) μια πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ωστόσο ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος –και όχι από τους βουλευτές– και δεν θα “προδώσει” τη βάση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Αγώνας επιβίωσης χωρίς νερό και τρόφιμα – Συγκλονιστικές διασώσεις στα ερείπια, αστυνομικοί συνελήφθησαν για λεηλασίες
3χρονο αγόρι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια 6 ημέρες μετά τον σεισμό - Αυξάνονται ο κίνδυνος για επιδημίες στη Βενεζουέλα
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Ανάλυση BBC: Από τη σύνταξη του Τρούμαν στα δισεκατομμύρια του Τραμπ – Αντιδράσεις για τα 2,2 δισ. του Αμερικανού προέδρου
«Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Τραμπ και τους προηγούμενους προέδρους - Το να κερδίζει κανείς τεράστια ποσά όσο βρίσκεται στην εξουσία μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο»
Ντόναλντ Τραμπ