Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Brexit: Παραιτήθηκε βουλευτής των Συντηρητικών από την τοπική οργάνωση

Brexit: Παραιτήθηκε βουλευτής των Συντηρητικών από την τοπική οργάνωση
photo Reuters

Το Brexit συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας και στο κόμμα των Συντηρητικών.

Ένας βουλευτής του κόμματος παραιτήθηκε σήμερα από την τοπική οργάνωση των συντηρητικών λόγω διαφωνιών με το Brexit, καθώς η απόφαση για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο Νικ Μπολς, 53 ετών, έχει ασκήσει κριτική στην απειλή της κυβέρνησης για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και έχει δεχθεί προειδοποιήσεις από την τοπική οργάνωση του κόμματός του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Μπολς τόνισε πως θα μπορούσε να παραμείνει σε κοινή γραμμή με τους Συντηρητικούς στο κοινοβούλιο αν του έκαναν μια αποδεκτή προσφορά ενώ στην επιστολή προς την τοπική οργάνωση του κόμματος ανέφερε ότι «δεν προτίθεται να κάνει αυτό που θα ήταν απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθεί μια ικανοποιητική λειτουργική σχέση με μια ομάδα ανθρώπων που οι αξίες και οι απόψεις τους βρίσκονται σε τόση δυσαρμονία με τις δικές μου. Λυπάμαι που οι σχέση μου μαζί σας πρέπει να τελειώσει με αυτό τον τρόπο. Όμως ένας πολιτικός χωρίς αρχές είναι ανάξιος”.

Το δημοψήφισμα για το Brexit που διεξήχθη το 2016 έχει διχάσει τον κόσμο αλλά και την πολιτική σκηνή με τα δυο μεγάλα πολικά κόμματα, οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί να αγωνίζονται να κρατήσουν τις παρατάξεις τους ενωμένες.

Ήδη τον περασμένο μήνα, έντεκα μέλη του κοινοβουλίου και από τα δυο μεγάλα κόμματα αποχώρησαν και σχημάτισαν Ανεξάρτητη Ομάδας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απογοήτευσή τους για τους χειρισμούς στο Brexit.

Την εβδομάδα που μας πέρασε οι βουλευτές καταψήφισαν και πάλι τη συμφωνία για το Brexit που έχει φέρει η Τερέζα Μέι για δεύτερη φορά, με ψήφους 391 έναντι 242.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις