Κόσμος

Brexit: Παράνομο το κλείσιμο του κοινοβουλίου από τον Μπόρις Τζόνσον!

Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον για το κλείσιμο του κοινοβουλίου! Η απόφαση αυτή ρίχνει την Βρετανία σε συνταγματική κρίση. Ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος είναι στη Νέα Υόρκη έχει δηλώσει πως δεν θα παραιτηθεί!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ακόμα μια περιπέτεια μπαίνει η Βρετανία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απόφαση να κλείσει η Βουλή για 5 εβδομάδες από τον Μπόρις Τζόνσον. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν είναι θέμα της δικαιοσύνης η απόφαση του πρωθυπουργού. Το βρετανικό κοινοβούλιο έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Lady Hale, ανακοινώνοντας την απόφασή της είπε ότι η συμβουλή του Μπόρις Τζόνσον στην Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παράνομη, κενή και χωρίς αντίκρυσμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον επί της ουσίας υπέστη μεγάλη ταπείνωση από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αφού οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι ήταν παράνομο το κλείσιμο του κοινοβουλίου προκειμένου να σταματήσει η αντιπαράθεση για το Brexit και έτσι οι βουλευτές πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην Βουλή.

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες αφού βάζει όρια στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού κάτι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της Βρετανίας.

Επίσης βάζει ανεπανόρθωτα εμπόδια στην δέσμευσή του να βγει η Βρετανία από την ΕΕ, να γίνει το Brexit δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Οι αποφάσεις περνούν και πάλι στα χέρια των βουλευτών (όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή).

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθε΄θ αν χάσει την υπόθεση στα δικαστήρια και αποδειχθεί – όπως έγινε σήμερα – ότι παραπλάνησε την Βασίλισσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
33
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 12
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
9