Κόσμος

Brexit: Ραγδαίες εξελίξεις! “Όλα ξεκάθαρα σε λίγες ώρες”!

Έβγαλε... είδηση ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μιλά για εξελίξεις γύρω από το Brexit και μάλιστα μέσα στις επόμενες επτά με οκτώ ώρες!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

[read4more]

«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

“Οι βάσεις μιας συμφωνίας είναι έτοιμες και, θεωρητικά, αύριο θα μπορούσαμε να επικυρώσουμε αυτή τη συμφωνία με τη Βρετανία”, δήλωσε ο Τουσκ στους πολωνούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε συμφωνία; Πως θα έχουμε νέα παράταση που θα αφαιρέσει από το όλο εγχείρημα ακόμη περισσότερους… πόντους σοβαρότητας;

Όπως και να έχει, υπενθυμίζουμε πως το Brexit -υποτίθεται- πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η ΕΕ -υποτίθεται πως- δεν συζητά καν το ενδεχόμενο παράτασης και ο Μπόρις Τζόνζον -υποτίθεται πως- ανέβηκε στην πρωθυπουργία ξεκαθαρίζοντας πως το Brexit θα γίνει στις 31 του μήνα με ή χωρίς συμφωνία.

Με τόσα… μπρος – πίσω πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί.

Λογικά θα ξέρουμε σε λίγες ώρες…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: «Η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα», προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Εάν η Χαμάς εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του λαού της Γάζας και τη διατήρηση της ακεραιότητας της εκεχειρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
Μαχητές της Χαμάς 6
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή» για να ενταχθεί στο SAFE – Επιβεβαίωσε την πώληση των Eurofighter
Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το Σάββατο (18.10.2025), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, κάλεσε την Τουρκία να σημειώσει...
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βαντεφούλ, στην Άγκυρα
35