Κόσμος

Brexit: Σχέδιο για να “τελειώσουν” τη Μέι ετοιμάζουν 11 υπουργοί της κυβέρνησης

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για να πέσει η Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία ελέω Brexit.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Sunday Times κάνοντας γνωστό πως η απόφαση για το Brexit έχει ωθήσει έντεκα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης να μεθοδεύουν παρασκηνιακά την απομάκρυνση εντός ημερών της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία, εξωθώντας την σε παραίτηση.

[read4more]

Ανώτερα υπουργικά στελέχη συμφώνησαν ότι η πρωθυπουργός πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της, προειδοποιώντας ότι έχει μετατραπεί σε ένα «τοξικό» και «ανακόλουθο» πολιτικό πρόσωπο εξαιτίας της συμφωνίας για το Brexit , και η κρίση της οποίας «έχει γίνει χαοτική».

«Ένα πλήρως ανεπτυγμένο πραξικοπηματικό σχέδιο του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το βράδυ για την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία», τόνισε ο Τιμ Σίπμαν.

«Το τέλος πλησιάζει. Θα έχει φύγει σε 10 μέρες», ανέφερε στον Σίπμαν μέλος του υπουργικού συμβουλίου, που μίλησε χωρίς να κατονομαστεί.

Ο Ντέιβιντ Λίντιγκτον υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης και ντε φάκτο αναπληρωτής πρωθυπουργός, είναι από τους υποψήφιους για να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός, ενώ άλλοι προωθούν για το πόστο τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ ή τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, σύμφωνα με τον πολιτικό αρχισυντάκτη των Times.

Πληθώρα δημοσιευμάτων του βρετανικού τύπου ανέφεραν χθες πως ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι της Μέι πιστεύουν πως είναι αναπόφευκτο να παραιτηθεί, με κάποιους βουλευτές να δηλώνουν ότι πρέπει να παρουσιάσει στις κυριακάτικες εφημερίδες σχέδια για την παραίτησή της.

Οι Times τόνισαν ότι οι υπουργοί θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μέι την Δευτέρα και αν εκείνη αρνηθεί να αποχωρήσει, οι υπουργοί θα την απειλήσουν να παραιτηθεί.

Το γραφείο της Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ενώ μια πηγή στην Ντάουνινγκ Στριτ, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι αναφορές για παραίτησή της είναι εσφαλμένες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4