Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Βρετανία

Brexit: Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Βρετανία
ΦΩΤΟ ΕΡΑ

Οι Βρετανοί πολίτες που κατοικούν μόνιμα στη Γαλλία θα έχουν αντίστοιχα δικαιώματα με τους Γάλλους πολίτες που θα ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, προειδοποίησε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό.

Αυτό τόνισε η Γαλλίδα υπουργός, αναφορικά με τους νέους κανόνες μετά το Brexit που ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με αυτούς, θα μπει φρένο στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών και θα περιοριστεί η μετανάστευση εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης στη Βρετανία.

“Θέλουμε να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να υπάρχει –και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό– αμοιβαιότητα ανάμεσα στο καθεστώς που θα παραχωρήσουμε στους Βρετανούς κατοίκους στη Γαλλία και το καθεστώς που θα δοθεί στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ΗΒ μετά το Brexit” είπε η Γαλλίδα υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η κ.Λουαζό νωρίτερα σε συνέντευξη σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε πως η

μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit θα ήταν προτιμότερη από μια κακή συμφωνία, ωστόσο ελπίζει ότι θα μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με το Λονδίνο.

Ξεκαθάρισε όμως ότι “ο χρόνος πιέζει” καθώς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις