Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Brexit: Τα δάκρυα της γυναίκας του Κάμερον την ώρα που ανακοίνωνε την παραίτησή του

Brexit: Τα δάκρυα της γυναίκας του Κάμερον την ώρα που ανακοίνωνε την παραίτησή του

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρωθυπουργός που τον έλεγαν Ντέιβιντ. Και αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα στην χώρα του. Χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Και το πλήρωσε ακριβά. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Και όταν το ανακοίνωσε, έκανε την γυναίκα του να κλάψει…

Το πρωθυπουργικό ζευγάρι, λίγο πριν τις 10.30 βγήκε χέρι – χέρι από το νούμερο 10 της Downing Street, εκεί δηλαδή που είναι η πρωθυπουργική κατοικία με ένα χαμόγελο παγωμένο στα χείλη του.

Και άρχισε ο γολγοθάς του Βρετανού πρωθυπουργού. Αρχικά, είπε ότι σέβεται φυσικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και στην συνέχεια σφίχτηκε το πρόσωπό του. Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία και ανακοίνωσε επι της ουσίας την παραίτησή του.
Είπε επίσης ότι θα αφήσει σε κάποιον άλλον τη φροντίδα της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
«Οι Βρετανοί έλαβαν μία ξεκάθαρη απόφαση…και πιστεύω ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ηγέτη για να αναλάβει τα ηνία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι το φθινόπωρο και την ανάδειξη νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος από το συνέδριο του Οκτωβρίου.

 

Εκείνη ήταν η στιγμή που η Σαμάνθα Κάμερον δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της. Στεκόταν όλη την ώρα δίπλα στον σύζυγό της αλλά έξω από το τηλεοπτικό πλάνο και σήκωσε το δεξί της χέρι και σκούπισε τα δάκρυα που κυλούσαν στα μάτια της.

Μόλις τελείωσε το διάγγελμά του στον βρετανικό λαό, ο Ντέιβιντ Κάμερον έπιασε το χέρι της γυναίκας του η οποία με πονεμένο βλέμμα τον ακολούθησε μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε