Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Brexit: Θέλει… ξανά διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε η Μέι!

Brexit

Νέες συζητήσεις με την Ε.Ε επιθυμεί η Τερέζα Μέι για το… πολύκροτο Brexit, προκειμένου να καταφέρει να πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση για την συμφωνία.

Οι «συνομιλίες με τους συναδέλφους μου σήμερα έδειξαν ότι πράγματι είναι πιθανό να έχουμε επιπλέον διευκρινίσεις και συζητήσεις, μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες για το Brexit.

Η Μέι είπε ακόμη πως οι συζητήσεις για το Brexit θα γίνουν σκληρές προς το τέλος των διαπραγματεύσεων. «Διαπραγματεύσεις όπως αυτές είναι πάντοτε σκληρές και όσο πλησιάζουμε στο τέλος, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολες επειδή διευθετούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες κάποιου πράγματος», είπε η Μέι.

“Δεν με αποκάλεσε νεφελώδη ο Γιούνκερ”

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διευκρίνισε στη διάρκεια μιας ζωηρής συζήτησης που είχαν σήμερα ότι δεν την είχε αποκαλέσει «νεφελώδη».

Η Μέι εμφανίστηκε νωρίτερα σε ένα επίσημο βίντεο να διαμαρτύρεται στον Γιούνκερ στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας τον ότι τη χαρακτήρισε νεφελώδη, όρος τον οποίο χρησιμοποίησε χθες ο Γιούνκερ για να περιγράψει τη συζήτηση για το Brexit.

Στο βίντεο μάλιστα που έχει δοθεί στην δημοσιότητα φαίνεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός να ζητά τον λόγο από τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Είχα μια δυνατή συζήτηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους. «Νομίζω πως αυτό είναι το είδος της συζήτησης που μπορείς να έχεις όταν έχεις αναπτύξει μια σχέση εργασίας και εργάζεσαι καλά με τον άλλον. Και αυτό που προέκυψε από αυτήν ήταν η διευκρίνισή του πως αναφερόταν, όταν χρησιμοποίησε αυτή την ιδιαίτερη φράση, … στο γενικό επίπεδο της συζήτησης στη Βρετανία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις