Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Θετική σε παράταση στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

Brexit: Θετική σε παράταση στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

Παράταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμη να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Μισέλ Μπαρνιέ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, ελπίζει ότι οι διακομματικές συνομιλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα οδηγήσουν στην εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων υπέρ της συμφωνίας του Brexit και αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο να δοθεί στο Λονδίνο περισσότερος χρόνος για να το καταφέρει.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ μία ημέρα πριν από την έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με θέμα αν θα δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο παράταση για το Brexit, διευκρίνισε ότι η χρονική διάρκεια ενδεχόμενης δεύτερης αναβολής , μετά τις 12 Απριλίου, θα εξαρτηθεί από το σχέδιο που θα παρουσιάσει αύριο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Η διάρκεια μίας παράτασης πρέπει να είναι συνδέεται με τον στόχο, “για να την κάνουμε τι”, και εξαρτάται από το τι θα πει αύριο η κα. Μέι», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τη προετοιμασία της αυριανής συνόδου κορυφής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις