Κόσμος

Brexit: Θρίλερ χωρίς τέλος! Συμφωνία για την Ιρλανδία, «αγκάθι» το ΦΠΑ

Δυο εβδομάδες απομένουν έως την 31η Οκτωβρίου και ακόμη Βρετανία και Ε.Ε. δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit. Το τελευταίο αγκάθι φαίνεται πως είναι το ΦΠΑ.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα όσον αφορά το Brexit με μοναδική εξαίρεση τον ΦΠΑ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (16.10.2019) ο επικεφαλής Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ τους πρεσβευτές των κρατών-μελών, ανέφεραν συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές.

Τα μέρη κατέληξαν σε συμβιβασμούς στα ακανθώδη ζητήματα των τελωνειακών ελέγχων, της Βόρειας Ιρλανδίας και της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων από βρετανικής πλευράς σε πεδία όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες και η προστασία του περιβάλλοντος, διευκρίνισε ο Μπαρνιέ, κατά τις ίδιες πηγές.

Κατά την ενημέρωσή τους, ωστόσο, αρκετοί πρεσβευτές εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να ελεγχθεί, να διορθωθεί και να οριστικοποιηθεί το όποιο νομικά δεσμευτικό κείμενο προκύπτει πριν από την έναρξη αργότερα σήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Εάν δεν τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία θα είναι δύσκολη η έγκρισή του από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, σημείωσαν.

Συμφωνία σε… δημοψήφισμα

Όλα αυτά ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ετοιμάζεται να ζητήσει ένα, ακόμα, δημοψήφισμα, όχι για το Brexit αλλά για τη συμφωνία επί της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε.

Το αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου, σύμφωνα με τους οποίους ο επικεφαλής των Εργατικών uα ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για να επικυρωθεί η νέα συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τζόνσον.

Ο Κόρμπιν σκοπεύει να ζητήσει νέο δημοψήφισμα ώστε οι πολίτες της Βρετανίας να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Αποχώρησης που ο Τζόνσον ελπίζει να παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο πιθανόν το Σάββατο, κατά το δημοσίευμα των Times που επικαλούνται πηγές κοντά στους Εργατικούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe