Κόσμος

Brexit: Χάος μετά την κατάρρευση των συνομιλιών κυβέρνησης – Εργατικών

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Εργατικούς για το Brexit έπεσαν στο κενό και η κατάσταση έγινε και πάλι χαοτική.

Οι δυο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση των συνομιλιών για τη συμφωνία για το Brexit και σύμφωνα με πηγή από το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν εγκρίνουν τη νομοθεσία που επικυρώνει το Brexit πριν από τη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι, οι διαθέσιμες επιλογές θα καταστούν «σημαντικά πιο δυσάρεστες».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο για το Brexit για συζήτηση και ψηφοφορία στο κοινοβούλιο τις προσεχείς εβδομάδες, όμως οι Εργατικοί και οι ‘αντάρτες’ στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι έχουν πει ότι σχεδιάζουν να το καταψηφίσουν.

«Αν το νομοσχέδιο για το Brexit δεν εγκριθεί μέχρι τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για το καλοκαίρι τότε η επιλογή θα γίνει σημαντικά πιο δυσάρεστη επειδή τα επιχειρήματα για μια ‘μη συμφωνία’ και για το αν θα ανακληθεί ή όχι το Άρθρο 50 θα γίνουν πιο δυναμικά», είπε η πηγή αυτή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η ίδια πηγή είπε επίσης πως το νομοσχέδιο θα «περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά» τα οποία θα αντανακλούν τις συζητήσεις που είχε η κυβέρνηση με βουλευτές για τις ανησυχίες τους, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ να έχει απορριφθεί τρεις φορές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος δήλωσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να εγκριθούν από το βρετανικό Κοινοβούλιο όλες οι πλευρές του Brexit μέχρι το τέλος Ιουλίου, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την κυβέρνηση.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε πως οι συνομιλίες τελείωσαν επειδή η κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί ουσιαστικά από τις θέσεις της και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε συμφωνία για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει το Κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για μια ‘ενδεικτική’ ψηφοφορία με την οποία οι βουλευτές θα δείξουν αν υποστηρίζουν την αποχώρηση έως τις 31 Ιουλίου, ο ηγέτης των Εργατικών είπε: «Δεν νομίζω πως είναι αξιόπιστο να πούμε ότι περνάνε όλη η κοινοβουλευτική συμφωνία και όλα τα στάδια ενός πολύ αμφιλεγόμενου και σημαντικού νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο μέχρι τα τέλη Ιουλίου άρα όχι, δεν θα το υποστηρίξουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5