Κόσμος

Brexit: Χάος μετά την κατάρρευση των συνομιλιών κυβέρνησης – Εργατικών

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Εργατικούς για το Brexit έπεσαν στο κενό και η κατάσταση έγινε και πάλι χαοτική.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δυο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση των συνομιλιών για τη συμφωνία για το Brexit και σύμφωνα με πηγή από το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν εγκρίνουν τη νομοθεσία που επικυρώνει το Brexit πριν από τη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι, οι διαθέσιμες επιλογές θα καταστούν «σημαντικά πιο δυσάρεστες».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο για το Brexit για συζήτηση και ψηφοφορία στο κοινοβούλιο τις προσεχείς εβδομάδες, όμως οι Εργατικοί και οι ‘αντάρτες’ στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι έχουν πει ότι σχεδιάζουν να το καταψηφίσουν.

«Αν το νομοσχέδιο για το Brexit δεν εγκριθεί μέχρι τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για το καλοκαίρι τότε η επιλογή θα γίνει σημαντικά πιο δυσάρεστη επειδή τα επιχειρήματα για μια ‘μη συμφωνία’ και για το αν θα ανακληθεί ή όχι το Άρθρο 50 θα γίνουν πιο δυναμικά», είπε η πηγή αυτή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η ίδια πηγή είπε επίσης πως το νομοσχέδιο θα «περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά» τα οποία θα αντανακλούν τις συζητήσεις που είχε η κυβέρνηση με βουλευτές για τις ανησυχίες τους, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ να έχει απορριφθεί τρεις φορές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος δήλωσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να εγκριθούν από το βρετανικό Κοινοβούλιο όλες οι πλευρές του Brexit μέχρι το τέλος Ιουλίου, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την κυβέρνηση.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε πως οι συνομιλίες τελείωσαν επειδή η κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί ουσιαστικά από τις θέσεις της και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε συμφωνία για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει το Κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για μια ‘ενδεικτική’ ψηφοφορία με την οποία οι βουλευτές θα δείξουν αν υποστηρίζουν την αποχώρηση έως τις 31 Ιουλίου, ο ηγέτης των Εργατικών είπε: «Δεν νομίζω πως είναι αξιόπιστο να πούμε ότι περνάνε όλη η κοινοβουλευτική συμφωνία και όλα τα στάδια ενός πολύ αμφιλεγόμενου και σημαντικού νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο μέχρι τα τέλη Ιουλίου άρα όχι, δεν θα το υποστηρίξουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μακρόν: Φέρεται να απέρριψε ασκούμενη στο Ελιζέ επειδή επιχειρούσε να χρησιμοποιήσει τη γοητεία της
Νέες αποκαλύψεις από το βιβλίο του πολιτικού συντάκτη στο Paris Match, Φλοριάν Ταρντίφ, αναφέρει ένα ακόμα άγνωστο παρασκήνιο ανάμεσα στη σχέση Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν
French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron pose for a group photo during a medal ceremony for French athletes who participated in the Milan-Cortina 2026 Winter Olympic Games, at the Elysee Palace in Paris, France, April 29, 2026. REUTERS/Stephanie Lecocq/Pool
NYT: Το Πεντάγωνο σταμάτησε τον Τραμπ για το χτύπημα στο Ιράν – Η Τεχεράνη εκμεταλλεύτηκε την εκεχειρία και ξέθαψε πυραύλους
Η αναστολή της επίθεσης δεν προέκυψε μόνο από τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, αναφέρει δημοσίευμα των NYT - Πώς το Ιράν εκμεταλλεύτηκε την εκεχειρία για να απομακρύνει από την έρημο βαρύ οπλισμό
Τεχεράνη
Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του Ίσακ Άντικ - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία
Ο Ίσακ Άντικ έχασε τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2024 μετά από πτώση από γκρεμό κοντά στη Βαρκελώνη - Ο γιος του Τζόναθαν Άντικ έπεσε σε αντιφάσεις, ανακρίνεται από τους ερευνητές - Η μοιραία πεζοπορία
Τζόναθαν Άντικ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα