Κόσμος

Brexit: Υπουργοί έτοιμοι να ψηφίσουν κατά την αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Μέχρι και 15 υπουργοί φέρονται έτοιμοι να ψηφίσουν ώστε να μην γίνει ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

Αυτό μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του Brexit, τονίζοντας πως οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να προκαλέσουν την Τερέζα Μέι να τους αποπέμψει, εάν την καταψηφίσουν στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, θέλουν μια αναβολή της διαδικασίας του Brexit, στην περίπτωση μη επίτευξης μιας συμφωνίας, ενώ η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Στο μεταξύ καμία πιθανότητα αλλαγής στη συμφωνία για το Brexit βλέπει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος, μετά την συνάντησή του, σήμερα, με τον Βρετανό ομόλογό του Τζέρεμι Χαντ, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θέλει να αποτρέψει ένα «σκληρό» σύνορο μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ο κ. Μάας και επανέλαβε ότι όλοι θέλουν να αποτρέψουν ένα «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία αποχώρησης.

Μια «άτακτη» έξοδος θα ήταν πολιτικά και οικονομικά επιζήμια, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Χαντ, ο οποίος πάντως περιέγραψε την συμφωνία ως «δίκαιο συμβιβασμό», ενώ ο κ. Μάας σημείωσε ότι «θα ζήσουμε μαζί με την Βρετανία και μετά το Brexit. Η έξοδος δεν θα μας εμποδίσει να είμαστε εταίροι. Θέλουμε να προωθήσουμε από κοινού την πλήρη διμερή και διεθνή μας ατζέντα», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Βενεζουέλα, τo πετρέλαιο και το χρονικό της σύλληψης του Νικολάς Μαδούρο
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη Βενεζουέλα και τους φυσικούς μας πόρους οι οποίοι πρέπει να υπηρετούν την εθνική ανάπτυξη», δηλώνει η αντιπρόεδρος Ροντρίγκες
Νικολάς Μαδούρο
82
Συνεχίζεται το θρίλερ για την 15χρονη Ελληνίδα στην τραγωδία του Κραν Μοντανά - «Προσευχηθείτε για την Αλίκη», λέει ο αδελφός της
Η αγωνία δεν έχει τέλος για την οικογένεια της Αλίκης Καλλέργη που είναι αγνοούμενη από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο κλαμπ - Ποινική έρευνα κατά των ιδιοκτητών του μπαρ
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά