Κόσμος

Brexit: Υπουργοί έτοιμοι να ψηφίσουν κατά την αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Μέχρι και 15 υπουργοί φέρονται έτοιμοι να ψηφίσουν ώστε να μην γίνει ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

Αυτό μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του Brexit, τονίζοντας πως οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να προκαλέσουν την Τερέζα Μέι να τους αποπέμψει, εάν την καταψηφίσουν στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, θέλουν μια αναβολή της διαδικασίας του Brexit, στην περίπτωση μη επίτευξης μιας συμφωνίας, ενώ η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Στο μεταξύ καμία πιθανότητα αλλαγής στη συμφωνία για το Brexit βλέπει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος, μετά την συνάντησή του, σήμερα, με τον Βρετανό ομόλογό του Τζέρεμι Χαντ, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θέλει να αποτρέψει ένα «σκληρό» σύνορο μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ο κ. Μάας και επανέλαβε ότι όλοι θέλουν να αποτρέψουν ένα «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία αποχώρησης.

Μια «άτακτη» έξοδος θα ήταν πολιτικά και οικονομικά επιζήμια, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Χαντ, ο οποίος πάντως περιέγραψε την συμφωνία ως «δίκαιο συμβιβασμό», ενώ ο κ. Μάας σημείωσε ότι «θα ζήσουμε μαζί με την Βρετανία και μετά το Brexit. Η έξοδος δεν θα μας εμποδίσει να είμαστε εταίροι. Θέλουμε να προωθήσουμε από κοινού την πλήρη διμερή και διεθνή μας ατζέντα», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1