Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Brian Cullinan: Ο άνθρωπος πίσω από τη μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των Όσκαρ [pics, vids] – Το tweet και οι αποκαλύψεις

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Λάτρης του twitter και της προβολής μέσω των ΜΜΕ, ο λογιστής Brian Cullinan έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας αλλά τα 15 λεπτά δημοσιότητας που “κέρδισε” μάλλον δεν θα τα ήθελε. Γιατί είναι ο άνθρωπος στον οποίο ρίχνουν όλοι την ευθύνη για την πρωτοφανή γκάφα και το μπέρδεμα με τους φακέλους λίγο πριν ανακοινωθεί το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το όνομά του είναι Brian Cullinan και είναι ο ένας από τους δυο λογιστές της PricewaterhouseCoopers, που κρατούν στα χέρια τους τους ειδικούς μαύρους χαρτοφύλακες, μέσα στους οποίους υπάρχουν οι φάκελοι με τους νικητές των Όσκαρ. Μαζί του, η Martha Ruiz. Αλλά εκείνη βγαίνει από την εξίσωση. Ο Cullinan είναι ο άνθρωπος στον οποίο πέφτουν τα φώτα και οι ευθύνες.

Και τις ευθύνες του τις ρίχνει η ίδια η εταιρία, κατηγορώντας τον πως ήταν εκείνος που έδωσε τον λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι για να ανακοινώσει, μαζί με τη Φέι Ντάναγουεϊ, τον νικητή στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας. Και τον κατηγορούν επίσης πως δεν αντέδρασε άμεσα. Μάλλον γιατί είχε το μυαλό του στο να ανεβάσει tweets.

 

There are very few people who know the Oscar winners before Oscar Sunday. Find out all about those people by going to http://osca.rs/89ballots or click the link in our bio.

A post shared by The Academy (@theacademy) on

Η PwC είναι η εταιρία που εδώ και 83 χρόνια είναι υπεύθυνη για την καταμέτρηση των ψήφων και τη φύλαξη των αποτελεσμάτων μέχρι τη βραδιά της τελετής. Κάθε λογιστής της εταιρίας, τα τελευταία χρόνια, πηγαίνει στα Όσκαρ με έναν μαύρο χαρτοφύλακα στα χέρια. Ο καθένας από αυτούς έχει μέσα τους φακέλους με τους νικητές. Εκείνοι παραδίδουν, εναλλάξ, τους φακέλους τους παρουσιαστές.

Μόνο που το βράδυ της Κυριακής, στο σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, ο Cullinan έδωσε τον λάθος φάκελο. Τον φάκελο με τον νικητή της προηγούμενης κατηγορίας, αυτόν του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Εκείνο που αποκαλύπτεται και βάζει τον Cullinan σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι πως λίγα λεπτά πριν δώσει τον φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι, ο λογιστής της PwC είχε στο μυαλό του να φωτογραφίζει την Έμμα Στόουν με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στα χέρια και να ανεβάζει τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο twitter και μάλιστα τρία λεπτά πριν παραδώσει τον λάθος φάκελο στους Μπίτι και Ντάναγουεϊ. Κατηγορείται πως δεν ήταν συγκεντρωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνει και κάπως έτσι φτάσαμε στην πρωτοφανή στιγμή να ανακοινώνεται ο λάθος νικητής στο Όσκαρ καλύτερης Ταινίας.

Το tweet με τη φωτογραφία της Έμμα Στόουν (δεν ήταν η μοναδική φωτογραφία που ανέβασε στο twitter από τα παρασκήνια της τελετής) έχει φυσικά εξαφανιστεί από τον λογαριασμό του αλλά υπάρχει… παντού ως screenshot!

Η εταιρία ζήτησε συγγνώμη και στην ανακοίνωσή της κατηγορεί ευθέως τον Cullinan και την Ruiz πως δεν ακολούθησαν άμεσα το πρωτόκολλο για να διορθώσουν το λάθος τους. Άλλωστε, τρεις από τους παραγωγούς του La La Land είχαν μιλήσει και ευχαριστήσει για την τιμή να κερδίσει η ταινία τους το Όσκαρ, πριν καταλάβουν όλοι πως το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είχε πάρει στ’ αλήθεια το Moolight.

Ο ίδιος ο Cullinan δηλώνει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της PwC Τιμ Ράιαν, πως δεν θεωρεί πως ένα tweet προκάλεσε το λάθος και πως αισθάνεται πολύ άσχημα.

Μια ματιά, πάντως, στο twitter του Cullinan δείχνει πως ο λογιστής της PwC έχει πάθος με τα social media και, πριν από τη γκάφα, tweet-αρε συνεχώς ό,τι είχε να κάνει σε σχέση με τα Όσκαρ.

Με πληροφορίες από telegraph.co.uk και thesun.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε