Κόσμος

British Airways: Μαζική απεργία των πιλότων για πρώτη φορά στα χρονικά

Για μαζική απεργία ετοιμάζονται οι πιλότοι της British Airways στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αν τελικά υλοποιηθεί θα συμβεί για πρώτη φορά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η British Airways (BA) μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μαζική απεργία των πιλότων της στη χώρα την επόμενη εβδομάδα ύστερα από την άρνηση της αεροπορικής εταιρίας να ξεκινήσει και πάλι τις συνομιλίες με το συνδικάτο “Balpa”.

Οι πιλότοι είχαν προαναγγείλει απεργία για την επόμενη Δευτέρα (9.9.2019) και Τρίτη (10.9.2019) καθώς και για τις 27 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη διαμάχη για τους μισθούς τους.

Η εμβληματική βρετανική εταιρία, που ανήκει στον όμιλο IAG, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με τη χειρότερη απεργία στην ιστορία της, που θα αφορά πάνω από το 90% των 4.300 πιλότων της.

Σύμφωνα με το συνδικάτο “Balpa”, θα είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της εμβληματικής αεροπορικής εταιρίας κατεβαίνουν σε απεργία.

Ως εκ τούτου, 1.600 πτήσεις κινδυνεύουν να ακυρωθούν την επόμενη εβδομάδα, μπλοκάροντας χιλιάδες ταξιδιώτες.

British Airways – πιλότοι: Αυξήσεις ή…

Το βράδυ της Πέμπτης (5.9.2019), η British Airways (ΒΑ) απέρριψε μια προσφορά της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε το συνδικάτο “Balpa”, το οποίο πρότεινε να αναστείλει την απεργία εάν η εταιρία επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Παραμένουμε ανοικτοί σε εποικοδομητικές συζητήσεις με την “Balpa” προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς αλλά δεν πιστεύουμε ότι το συνδικάτο ενεργεί καλόπιστα ζητώντας περισσότερα την τελευταία στιγμή με μια πρόταση που θα κόστιζε 50 εκατ. λίρες επιπλέον”, σημείωσε η BA.

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της Balpa, δήλωσε ότι “η BA επιλέγει σκόπιμα να προκαλέσει απεργίες”. Αμφισβήτησε την εκτίμηση της εταιρίας σε ό,τι αφορά το κόστος της πρότασης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι παρά 5 εκατ. λίρες επιπλέον σε σχέση με την πρόταση της ΒΑ στις διαπραγματεύσεις.

“Μια ημέρα απεργίας θα κοστίσει στην εταιρία 40 εκατ. λίρες και παρόλα αυτά φαίνονται ικανοποιημένοι να ξοδέψουν χρήματα εξαιτίας αυτής της απεργίας παρά για τους πιλότους τους”, δήλωσε ο Στράτον.

Ανησυχώντας για την επιδείνωση της διαμάχης, η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε την επανάληψη των συζητήσεων. “Τα συνδικάτα και η ΒΑ οφείλουν να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μια λύση. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από αυτό”, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατέρρευσε κτίριο στην Κωνσταντινούπολη - 8 άτομα διασώθηκαν ανάμεσά τους 3 παιδιά, αναζητούνται άλλα έξι
Οι κάτοικοι που βρίσκονταν στους επάνω ορόφους δεν επηρεάστηκαν από την κατάρρευση - Οι δυο τελευταίοι όροφοι του 7ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στη Μάλτεπε ήταν παράνομοι
Το κτίριο που κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
Τρόμος στην Ουκρανία: 28 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις – «Δώρο γενεθλίων στον Πούτιν από τον στρατό του», λέει ο Ζελένσκι
Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και πέντε παιδιά - Στην Ουκρανία φοβούνται το ενδεχόμενο επανάληψης του σεναρίου του 2025, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυαν αδιάκοπα πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο 6