Κόσμος

British Airways: Μαζική απεργία των πιλότων για πρώτη φορά στα χρονικά

Για μαζική απεργία ετοιμάζονται οι πιλότοι της British Airways στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αν τελικά υλοποιηθεί θα συμβεί για πρώτη φορά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η British Airways (BA) μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μαζική απεργία των πιλότων της στη χώρα την επόμενη εβδομάδα ύστερα από την άρνηση της αεροπορικής εταιρίας να ξεκινήσει και πάλι τις συνομιλίες με το συνδικάτο “Balpa”.

Οι πιλότοι είχαν προαναγγείλει απεργία για την επόμενη Δευτέρα (9.9.2019) και Τρίτη (10.9.2019) καθώς και για τις 27 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη διαμάχη για τους μισθούς τους.

Η εμβληματική βρετανική εταιρία, που ανήκει στον όμιλο IAG, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με τη χειρότερη απεργία στην ιστορία της, που θα αφορά πάνω από το 90% των 4.300 πιλότων της.

Σύμφωνα με το συνδικάτο “Balpa”, θα είναι η πρώτη φορά που οι πιλότοι της εμβληματικής αεροπορικής εταιρίας κατεβαίνουν σε απεργία.

Ως εκ τούτου, 1.600 πτήσεις κινδυνεύουν να ακυρωθούν την επόμενη εβδομάδα, μπλοκάροντας χιλιάδες ταξιδιώτες.

British Airways – πιλότοι: Αυξήσεις ή…

Το βράδυ της Πέμπτης (5.9.2019), η British Airways (ΒΑ) απέρριψε μια προσφορά της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε το συνδικάτο “Balpa”, το οποίο πρότεινε να αναστείλει την απεργία εάν η εταιρία επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Παραμένουμε ανοικτοί σε εποικοδομητικές συζητήσεις με την “Balpa” προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς αλλά δεν πιστεύουμε ότι το συνδικάτο ενεργεί καλόπιστα ζητώντας περισσότερα την τελευταία στιγμή με μια πρόταση που θα κόστιζε 50 εκατ. λίρες επιπλέον”, σημείωσε η BA.

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της Balpa, δήλωσε ότι “η BA επιλέγει σκόπιμα να προκαλέσει απεργίες”. Αμφισβήτησε την εκτίμηση της εταιρίας σε ό,τι αφορά το κόστος της πρότασης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι παρά 5 εκατ. λίρες επιπλέον σε σχέση με την πρόταση της ΒΑ στις διαπραγματεύσεις.

“Μια ημέρα απεργίας θα κοστίσει στην εταιρία 40 εκατ. λίρες και παρόλα αυτά φαίνονται ικανοποιημένοι να ξοδέψουν χρήματα εξαιτίας αυτής της απεργίας παρά για τους πιλότους τους”, δήλωσε ο Στράτον.

Ανησυχώντας για την επιδείνωση της διαμάχης, η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε την επανάληψη των συζητήσεων. “Τα συνδικάτα και η ΒΑ οφείλουν να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μια λύση. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από αυτό”, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν