Κόσμος

CBS: Με τις ευλογίες… του Αγιατολάχ η επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Επιμένουν οι ΗΠΑ πως πίσω από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, που προκάλεσε την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου τις προηγούμενες μέρες, βρίσκεται το Ιράν. Και μάλιστα η επίθεση έγινε με το «πράσινο» φως του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πληροφορία πως ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, είχε δώσει την έγκριση για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

[read4more]

Ο άνθρωπος που μίλησε στο CBS News υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστήριξε ότι οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία πήραν το «πράσινο φως» από τον Αγιατολάχ, αλλά υπό τον όρο πως οι Ιρανοί θα αρνηθούν την ευθύνη και ότι δεν θα υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που θα τους συνδέει με αυτές.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή δίκτυο, οι Αμερικανοί διαθέτουν ακόμη πιο πειστικές αποδείξεις από τα συντρίμμια από “μη επανδρωμένα αεροσκάφη” και “πυραύλους Κρουζ” που παρουσίασε χθες το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας: φωτογραφίες των Φρουρών της Επανάστασης την ώρα που προετοιμάζονται για την επίθεση σε μια αεροπορική βάση στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Το επίλεκτο  σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, που τελεί άμεσα υπό τις εντολές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, βρίσκεται στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τις “ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις”.

ayatollah
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα πάντα με το CBS, μόνο μετά τις επιθέσεις αυτές στη Σαουδική Αραβία οι αμερικανικές δυνάμεις κατάλαβαν την σημασία των φωτογραφιών που είχαν στα χέρια τους με τους Φρουρούς της Επανάστασης! “Αιφνιδιάσθηκαν εντελώς“, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Click4more: Στον «αέρα» το ταξίδι του Ροχανί στις ΗΠΑ – Δεν του δίνουν βίζα!

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε βεβαιώσει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία ότι αυτή η “πράξη πολέμου” φέρει “το δακτυλικό αποτύπωμα του Αγιατολάχ“.

Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στα πλήγματα αυτά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία, ενώ την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε μια “ουσιαστική” σκλήρυνση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στο Ιράν, δηλώνοντας ταυτοχρόνως ότι διαθέτει “πολλές επιλογές” για να απαντήσει στην Τεχεράνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ
Ο αμερικανικός λογαριασμός της Μελόνι: Γιατί η ρήξη με τον Τραμπ μπορεί να εξασφαλίσει την επανεκλογή της το 2027
Τραμπ και Μελόνι δεν είναι φίλοι όπως παλιά - Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ υποστήριξε ότι τον «ικέτευσε» για μια φωτογραφία σε πρόσφατη συνάντηση της G7
Τζόρτζια Μελόνι
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν έχει συμφωνήσει για τις επιθεωρήσεις στα πυρηνικά του, 19 εκατ. βαρέλια διέσχισαν χθες τα Στενά του Ορμούζ»
«Με βάση αυτό και άλλες σημαντικές παραχωρήσεις που κάνει το Ιράν, συμφώνησα να επιτρέψω τα Στενά του Ορμούζ να παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς περαιτέρω ναυτικό αποκλεισμό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
τραμπ
Η συγκλονιστική μαρτυρία Αμερικανού πιλότου F-15 για την επίθεση που δέχτηκε από Ιρανικά drone: Κινούνταν σε σχηματισμό «μέδουσας»
Ο πιλότος διασώθηκε ώρες μετά την εκτίναξή του από το αεροσκάφος, ενώ ο αξιωματικός συστημάτων όπλων διέφυγε την αιχμαλωσία από τους Ιρανούς στα βουνά
f15