Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

CDU: Όχι προσωπικές επιθέσεις στον Σουλτς αλλά… θυμίζει Τραμπ

CDU: Όχι προσωπικές επιθέσεις στον Σουλτς αλλά… θυμίζει Τραμπ

Παρά την πρωτιά των Σοσιαλδημοκρατών σε αρκετές δημοσκοπήσεις, ανώτατα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών υπόσχονται ότι δεν θα επιτεθούν σε προσωπικό επίπεδο κατά του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς. Καθιστούν ωστόσο σαφές ότι η σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι θεμιτή.

Σε δηλώσεις του χθες στο Βερολίνο ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Πέτερ Τάουμπερ υπερασπίστηκε μάλιστα τον Β. Σόιμπλε, που συνέκρινε τον προεκλογικό αγώνα του Μάρτιν Σουλτς με του Ντόναλντ Τραμπ: «Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τον προεκλογικό αγώνα του Ντ. Τραμπ» δήλωσε ο κ. Τάουμπερ προσθέτοντας ότι η Α. Μέρκελ, η οποία μέχρι σήμερα κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τον Μ. Σουλτς, θα αντιπαρατεθεί το επόμενο διάστημα με τον κύριο αντίπαλό της.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών επιτέθηκε στον Μάρτιν Σουλτς για την πρότασή του για έκδοση των αποκαλούμενων ευρωομολόγων για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Ο Μ. Σουλτς επιδιώκει από κοινού με τους Πράσινους και την Αριστερά την αμοιβαιοποίηση των χρεών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και φορολογικές αυξήσεις», υπογράμμισε ο Πέτερ Τάουμπερ.

Σε παρόμοιο κλίμα είναι και οι δηλώσεις του γ.γ. των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Αντρέας Σόιερ: «Ο Μ. Σουλτς, ο οπαδός των χρεών, θα πρέπει να αναρωτηθεί πόσο δίκαιο είναι ο Γερμανός φορολογούμενος να κληθεί να πληρώσει τα ελληνικά χρέη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Deutsche Welle
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε