Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

CIA: Τα νοσηρά σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο

Φιντέλ Κάστρο
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Απίστευτες αποκαλύψεις από τα έγγραφα της δολοφονίας του Τζον Κένεντι που δημοσιοποιήθηκαν με… εντολή Τραμπ!
– Αποκαλύπτουν τη νοσηρή φαντασία της CIA και τα αμέτρητα σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο!
– Πώς σκόπευαν να βγάλουν από τη μέση τον ηγέτη της Κούβας χρησιμοποιοώντας ως δόλωμα το… ίδιο του το πάθος!
– Απ’ όλα… είχε ο μπαξές: Μόλυνση με φυματίωση, δηλητηρίαση μέσω της αναπνευστικής συσκευής την ώρα κατάδυσης, ακόμα και αμοιβή 150.000 δολαρίων σε Ιταλό μαφιόζο για να δολοφονήσει τον Κάστρο!
– Αποκαλύπτεται εμπλοκή και του αδελφού του δολοφονηθέντα προέδρου των ΗΠΑ
– Διαβάστε όλα όσα αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα της CIA και δείτε ιστορικές φωτογραφίες

Η CIA ήθελε τον Φιντέλ Κάστρο νεκρό, κάτι που δεν είναι παγκοσμίως άγνωστο. Όπως δεν είναι άγνωστο πως οι απόπειρες δολοφονίας του ήταν αμέτρητες. Αυτό που ήταν άγνωστο μέχρι πριν λίγες ώρες, ήταν πως η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (σ.σ. η CIA δηλαδή) είχε πολλά και… ευφάνταστα σχέδια δολοφονίας του.

Μερικά εκ των οποίων ήταν αρκετά παράξενα, αλλά και αρκετά μακάβρια…

Οι αποκαλύψεις ήλθαν στο “φως” με την δημοσιοποίηση των εγγράφων για την δολοφονία του αμερικανού προέδρου, Τζον Φ. Κένεντι. Μια απόφαση που πάρθηκε από τον τωρινό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αποκαλύπτει τα νοσηρά σχέδια της CIA για την δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο. Και λέμε νοσηρά, διότι κάποια από αυτά δεν είχαν μοναδικό στόχο τον θάνατου του κουβανού ηγέτη. Κάποια είχαν στόχο τον μαρτυρικό του θάνατο

Σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Φιντέλ Κάστρο μέσω του… πάθους του!

Το επίμαχο έγγραφο χρονολογείται από το 1975 και αναλύει τα σχέδια της CIA. Ένα από αυτά, είχε ως πρωταγωνιστή τον στρατηγό Ντόνοβαν. Ο οποίος εκείνη την περίοδο διαπραγματεύονταν με τον Φιντέλ Κάστρο (σ.σ. τον τότε πρωθυπουργό της Κούβας). Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν στην απελευθέρωση κρατουμένων από την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων. Ποιο ήταν το σχέδιο λοιπόν; Να του δώσει μια στολή δύτη η οποία ήταν μολυσμένη!

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν λάτρης των καταδύσεων και η CIA σχεδίαζε να τον σκοτώσει πάνω στο… χόμπι του! “Το σχέδιο της CIA ήταν να γεμίσει το εσωτερικό της στολής με έναν μύκητα ο οποίος προκαλεί χρόνιες ασθένειες του δέρματος. Επίσης να μολύνουν την στολή με το μικρόβιο της φυματίωσης, μέσω της αναπνευστικής συσκευής“, αναφέρει το έγγραφο.

Μια ακόμη αμερικανική μηχανορραφία ήταν η εξής: Να παγιδεύσουν με εκρηκτικά ένα -υποτιθέμενο- σπάνιο μεγάλο κοχύλι. Το οποίο σκόπευαν να… κρύψουν επιμελώς στον βυθό μιας περιοχής στην οποία ο κουβανός ηγέτης έκανε συχνά καταδύσεις. Ο σκοπός; Να το “ανακαλύψει” ο Φιντέλ Κάστρο και… μπουμ!

“Το κοχύλι θα πρέπει να είναι γεμάτο εκρηκτικά έτοιμα να πυροδοτηθούν την στιγμή που αυτό μετακινηθεί” αναφέρει το (σ.σ. μέχρι πρότινος απόρρητο) έγγραφο της CIA.

Παρόλα αυτά, η ιδέα αυτή απορρίφθηκε εξαιτίας μιας έρευνας. Η οποία ανέφερε το εξής: “Κανένα κοχύλι στην Καραϊβική δεν είναι τόσο μεγάλο ούτως ώστε να μπορεί να χωρέσει μια επαρκή ποσότητα εκρηκτικών και να τραβήξει την προσοχή του Φιντέλ Κάστρο”.

150.000 δολάρια από την CIA σε Ιταλό μαφιόζο και… χάπια!

Η αναφορά αποκαλύπτει επίσης εμπλοκή και του αδελφού του Τζον Φ. Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι! Ο οποίος τότε εκτελούσε χρέη γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Εκείνος είχε πληροφορηθεί πως η CIA επιχείρησε να στρατολογήσει έναν Ιταλό μαφιόζο για να δολοφονήσει τον Φιντέλ Κάστρο.

Click4more: Απίστευτες αποκαλύψεις για τονΚένεντι! Η ερωτική σχέση με τον γκέι φίλο του!

Ο Ρόμπερτ Κένεντι είπε στο FBI πως η CIA είχε ανοίξει… επαφές με έναν Ιταλο-Αμερικανό (σ.σ. από την Σικελία) γκάνγκστερ. Το όνομά του ήταν Sam Giancana. Αναφέρει το έγγραφο: “Του πρότειναν να τον πληρώσουν 150.000 δολάρια για να προσλάβει έναν εκτελεστή ώστε να μεταβεί στην Κούβα και να δολοφονήσει τον Κάστρο“.

Ο γενικός Εισαγγελέας Κένεντι δήλωσε πως η CIA δεν θα έπρεπε ποτέ ξανά να αποτανθεί σε μαφιόζους προτού πάρει έγκριση από το υπουργείο Δικαιοσύνης επειδή θα ήταν δύσκολο στο μέλλον να απαγγείλλει κατηγορίες σε τέτοιους ανθρώπους“, τονίζεται στο έγγραφο.

Ένα άλλο σχέδιο περιελάμβανε μέλη συμμοριών. Και ανέφερε πως ένας μαφιόζος θα διασφάλιζε πως ένα δηλητηριασμένο χάπι θα… έπεφτε στο ποτό του ηγέτη της Κούβας.

“Τα σχέδια της πρώτης φάσης περιελάμβαναν την παραγωγή χαπιών με δηλητήριο από την CIA. Μετά, την παράδοσή τους σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Εκείνοι με τη σειρά τους θα τα έπαιρναν στην κατοχή τους μέσω επαφών που είχαν στην Κούβα. Έτσι, θα έφταναν στα χέρια ενός ανθρώπου που θα τα έριχνε στο ποτό του Κάστρο”, τονίζει το έγγραφο.

Το έγγραφο αναφέρει πως έγιναν τουλάχιστον δύο παραδόσεις χαπιών στην Κούβα. Ωστόσο ο “σύνδεσμος” της CIA “φοβήθηκε” και δεν τα μετέφερε.

Οι… εναλλακτικές

Υπάρχει ένα ακόμη διαφορετικό έγγραφο, που περιγράφει τα λεπτά μιας “ειδικής σύσκεψης” στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Κένεντι, συμπεριλαμβανομένου και του Ρόμπερτ Κένεντι.

Click4more: Τζάκι… Όου: Πήγε με 2 αδερφούς του προέδρου και ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ!

Σε αυτήν, έπεσαν… πολλές ιδέες στο τραπέζι του σχεδίου δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο.

Μία από αυτές προέβλεπε την μόλυνση των καλλιεργειών της Κούβας, με στόχο να προκληθεί πείνα και χάος στη χώρα, ούτως ώστε ο λαός να εξαγριωθεί με τον Κάστρο.

Το έγγραφο αποδεικνύει συζητήσεις της “πιθανότητας μόλυνσης των καλλιεργειών μέσω βιολογικών “δακτύλων” που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως παράγοντες φυσικής προέλευσης”.

Η επίθεση και παρενόχληση εναντίον του προσωπικού της Σοβιετικής Ένωσης στην Κούβα πρέπει επίσης να τεθεί υπόψιν“, αναφέρει επίσης το έγγραφο.

Ένα άλλο αποκαλύπτει πως ενώ ο Κάστρο αρνήθηκε κάθε εμπλοκή σε οποιοδήποτε σχέδιο δολοφονίας του Κένεντι το 1978, ο πρέσβης του φέρεται να ήταν ενθουσιασμένος στην είδηση της δολοφονίας του αμερικανού προέδρου.

Σε αυτό το έγγραφο τονίζεται πως ο Κουβανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη τόνισε σε μια ομιλία του πως ο πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ και το προσωπικό του “ίσως θα έπρεπε να υιοθετήσουν μια (περισσότερο) μελαγχολική στάση μετά την δολοφονία του Κένεντι“.

Όχι πολύ μετά την αρχική αντίδραση του πρέσβη (σ.σ. την… χαρωπή δηλαδή) έλαβε μια ξεκάθαρη εντολή: Εκείνος και το προσωπικό του θα έπρεπε να “αποφεύγουν να δείχνουν χαρούμενοι δημοσίως”!

Ο Τραμπ δίνει τα έγγραφα αλλά… όχι όλα!

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο 28.10.2017, ότι θα δώσει την άδεια για τη δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, εκτός εκείνων που εμπεριέχουν ονόματα και διευθύνσεις ατόμων που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

«Έπειτα από αυστηρές διαβουλεύσεις με τον στρατηγό Κέλι, την CIA και άλλες υπηρεσίες, θα δώσω την άδεια για την δημοσιοποίηση ΟΛΩΝ των ΦΑΚΕΛΩΝ JFK, εκτός των ονομάτων και των διευθύνσεων ατόμων που βρίσκονται ακόμη εν ζωή», τόνισε ο Τραμπ σε μια σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, αναφερόμενος στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε τη δημοσιοποίηση χιλιάδων φακέλων, αποφάσισε όμως να αναβάλει για 180 ημέρες την αποκάλυψη ορισμένων «ευαίσθητων» εγγράφων, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις