Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

CNN: Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ – Ζητούν πίσω την διαπίστευση Ακόστα

CNN: Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ – Ζητούν πίσω την διαπίστευση Ακόστα

– Το CNN ζητεί να επιστραφεί άμεσα με εισαγγελική εντολή η διαπίστευση του δημοσιογράφου
– Υποστηρίζουν ότι κατέθεσαν την μήνυση κατά του Λευκού Οίκου γιατί αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα
– Ο άγριος καυγάς Τραμπ – Ακόστα όπως είχε μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο

Μήνυση κατά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε το CNN ζητώντας από τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει στον δημοσιογράφο του δικτύου Τζιμ Ακόστα την διαπίστευση που του είχαν αφαιρέσει μετά από διαπληκτισμό με τον Αμερικανό Πρόεδρο. «Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN. «Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας».

Η μήνυση του CNN

Ο Λευκός Οίκος αφαίρεσε την διαπίστευση από τον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα όταν εκείνος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζητούσε επίμονα απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθετε την περασμένη εβδομάδα. Ο Λευκός Οίκος αιτιολόγησε την απόφαση να αφαιρεθεί η διαπίστευση του Ακόστα γιατί φέρθηκε με άσχημο τρόπο σε μια βοηθό του Λευκού Οίκου την ώρα που προσπαθούσε να του πάρει το μικρόφωνο από τα χέρια.

Το CNN αιτιολόγησε την απόφαση να καταθέσει την μήνυση εναντίον του Τραμπ υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα.

Όλο το περιστατικό του καυγά Τραμπ – Ακόστα

Είναι η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώνει την απάντησή του σε ερώτηση που του έθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN, Jim Acosta.

Και το κάνει με αρκετό… δηλητήριο, αφού λέει: “Νομίζω ότι πρέπει να με αφήσεις να κάνω εγώ κουμάντο στην χώρα κι εσύ να κάνεις κουμάντο στο CNN. Αν το έκανες καλά, τα “νούμερά” σας θα ήταν πολύ καλύτερα“!

Τραμπ

Απίστευτος καυγάς!

Από εκείνη την στιγμή, ο Jim Acosta αντιλαμβάνεται πως ο… χρόνος του τελειώνει και ξεκινά να ζητά μια ακόμη ερώτηση, την ώρα που ο Τραμπ τον αγνοεί και “δείχνει” ήδη τον επόμενο δημοσιογράφο για να του απευθύνει ερώτηση.

Αρκετά, αρκετά, αρκετά” λέει ο Τραμπ ενώ ο Acosta εξακολουθεί να ζητά μια ακόμη ερώτηση, καταφέρνοντας να πει και να ακουστεί: “Θέλω να ρωτήσω για την έρευνα για την Ρωσία. Ανησυχείτε για…”.

Την ίδια ώρα μια γυναίκα προσπαθεί να του πάρει το μικρόφωνο (!) και ο Τραμπ τον διακόπτει: “Δεν ανησυχώ για τίποτα σχετικά με την ρωσική έρευνα γιατί είναι μια απάτη. Αρκετά! Κατέβασε το μικρόφωνο“!

Ο Acosta εξακολουθεί να ρωτά κι έτσι ο Τραμπ απηυδισμένος ξεκινά να απομακρύνεται από το βήμα!

Ενώ τελικά η γυναίκα παίρνει το μικρόφωνο από τον Acosta, ο Τραμπ επανέρχεται και λέει:

Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που σε έχει να δουλεύεις γι’ αυτούς! Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να δουλεύεις για το CNN! Είσαι πολύ αγενής. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στην Σάρα Χάκαμπι είναι τραγικός. Δεν θα έπρεπε να φέρεσαι στους ανθρώπους έτσι“!

Η τελευταία αναφορά σχετίζεται με τις κατά καιρούς σφοδρές κόντρες που έχει ο Acosta με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Τραμπ… είχε κι άλλα να πει!

Εδώ να σημειωθεί πως όταν ο Τραμπ… τέλειωσε το κράξιμο στον Acosta, ο δημοσιογράφος που πήρε πια τον λόγο έσπευσε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του από το CNN με τον αμερικανό πρόεδρο να έχει “πληρωμένη απάντηση”: “Λοιπόν δεν είμαι και ο δικός σου μεγαλύτερος οπαδός για να είμαι ειλικρινής! Δεν είσαι ο καλύτερος!

Τραμπ

Ο Acosta όμως… ακάθεκτος! Συνέχιζε να μιλά χωρίς καν να έχει μικρόφωνο με τον Τραμπ να του λέει να κάτσει κάτω και να τον κατηγορεί για fake news χαρακτηρίζοντας τόσο τον ίδιο όσο και το CNN “εχθρούς του λαού”!

Δείτε το… μακελειό στον Λευκό Οίκο μεταξύ Τραμπ και Acosta

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις