Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Corriere della Sera: 50.000 μετανάστες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν από την Λιβύη

Corriere della Sera: 50.000 μετανάστες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν από την Λιβύη

Εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό στο μεταναστευτικό κάνει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία τονίζει ότι «πενήντα χιλιάδες μετανάστες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν από την Λιβύη».

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι «θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι αναχωρήσεις» , υπογραμμίζοντας ότι στα λιβυκά κέντρα κράτησης, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες, σε δομές που είναι υπερπλήρεις.

Σύμφωνα με την Corriere, «οι οργανώσεις των δουλεμπόρων μπορεί να αποφασίσουν να σπρώξουν τα σαπιοκάραβά τους μέχρι τα ιταλικά χωρικά ύδατα», ή να τα βυθίσουν λίγα ναυτικά μίλια μετά την αναχώρησή τους, όπως ακριβώς συνέβη τις τελευταίες ημέρες.

Η Ιταλία αποφάσισε να δωρίσει στην Λιβύη, μέχρι τον Οκτώβριο δώδεκα ταχύπλοα και να αναλάβει τη συντήρηση των πλωτών μέσων που είχαν παρασχεθεί, από την Ρώμη, τα περασμένα χρόνια. Αλλά, σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου είναι δύσκολο με την κίνηση αυτή, να μπορέσουν να ικανοποιηθούν τα λιβυκά αιτήματα.

Όσο για τις παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τέλος, (όπως είναι η δημιουργία νέου κέντρου συντονισμού για την λιβυκή ακτοφυλακή) σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται ούτως ή άλλως για προγράμματα που θα χρειαστούν τουλάχιστο δώδεκα μήνες για να βρουν εφαρμογή, και τα οποία δεν καλύπτουν τα αιτήματα των διαφόρων φυλάρχων της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις