Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δαλάι Λάμα: Το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν λύνεται με προσευχές

Δαλάι Λάμα: Το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν λύνεται με προσευχές

”Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ανθρωπότητα”, είπε σε συνέντευξή του ο Δαλάι Λάμα, ”και ο Θεός δεν πρόκειται να το φτιάξει”. Ο ηγέτης του Θιβέτ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης Deutsche Welle, ότι η τρομοκρατία είναι ένα πρόβλημα που προκαλείται από τον άνθρωπο και, ως εκ τούτου, πρέπει να καθορισθεί από την ανθρωπότητα, χωρίς την παρέμβαση του Θεού.

Η προσευχή δεν είναι αρκετή ώστε να βοηθήσει και να δοθεί τέλος στα τρομοκρατικά χτυπήματα. ”Οι πυροβολισμοί και οι βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο την περασμένη Παρασκευή δε θα σταματήσουν εάν ο άνθρωπος από μόνος του δε συμβάλλει”. ”Οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Οι τρομοκράτες είναι ένα πρόβλημα, και για αυτό έχουμε τόσες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνο με προσευχές,” δήλωσε ο Δαλάι Λάμα.

”Είμαι ένας Βουδιστής και πιστεύω στην προσευχή. ”Είναι παράλογο, όμως, γιατί ο Θεός θα έλεγε, να το λύσουμε μόνοι μας το πρόβλημα γιατί εμείς το δημιουργήσαμε”, είπε ο νικητής του Νόμπελ Ειρήνης. ”Θα ήταν επίσης παράλογο να αναμένουμε από τους πολιτικούς να βρουν λύσεις. Ας εργαστούμε για την ειρήνη μέσα στις οικογένειές μας και την κοινωνία, και να μην περιμένουμε βοήθεια από το Θεό, από το Βούδα ή τις κυβερνήσεις”, είπε ο Δαλάι Λάμα.

”Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είμαστε ένας λαός. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των θρησκευτικών και εθνικών μας διαφορών”. Άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος , ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν στις προσευχές μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Πηγή: Huffingtonpost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε