Κόσμος

Δανία: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων κατά της θανάτωσης εκατομμυρίων βιζόν λόγω του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν σήμερα με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κοπεγχάγης, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς (…). Τώρα, ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.

«Μέτε, απολυταρχικέ και ξεροκέφαλε τύραννε» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και συνθήματα για σεβασμό του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη. Όμως, το σχέδιο παραμένει για τη θανάτωση όλων των βιζόν για προληπτικούς λόγους, μέσω ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απέλυσαν την Κέιτι Ζακαράια ενώ έδινε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο – Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ
Η ίδια δεν επέστρεψε ποτέ στους δημοσιογράφους που έδινε συνέντευξη - «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να πραγματοποιήσω μια ενημέρωση Τύπου με τον περιορισμένο χρόνο και τις πληροφορίες που είχα»
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια
Γυναίκα τιμωρήθηκε με δημόσιο μαστίγωμα στη Ινδονησία γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου - Λιποθύμησε τη στιγμή που την βάραγαν με το ραβδί
Άνθρωποι μπορούν να μαστιγωθούν ακόμα και αν στέκονται πολύ κοντά στον σύντροφό τους δημοσίως ή να παρατηρηθούν μόνοι με κάποιον με τον οποίο δεν είναι παντρεμένοι
ινδονησια μαστιγωμα
Η μαγνητική με σκιαγραφικό για καρκίνους που αφήνει πίσω τη μαστογραφία και «βλέπει» όσα κρύβουν οι πυκνοί μαστοί
Έως και το 30% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υψηλή πυκνότητα του μαστού μπορεί να δυσκολέψει την έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ