Κόσμος

Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει νέους περιορισμούς προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που τώρα αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο όλων των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

«Σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρισκεν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην Όμικρον.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα χρειαστούν την έγκριση του Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θεάτρων, κινηματογράφων, πάρκων αναψυχής και συνεδριακών κέντρων.

Η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ με πάνω από 11.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ρεκόρ με πάνω από 2.500 περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου.

Τα ποσοστά θανάτων και νοσηλειών είναι, ωστόσο, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που καταγράφηκαν πριν από ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στη Δανία λόγω επιπλοκών της Covid-19 είναι 3.054.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ