Κόσμος

Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει νέους περιορισμούς προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που τώρα αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο όλων των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

«Σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρισκεν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην Όμικρον.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα χρειαστούν την έγκριση του Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θεάτρων, κινηματογράφων, πάρκων αναψυχής και συνεδριακών κέντρων.

Η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ με πάνω από 11.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ρεκόρ με πάνω από 2.500 περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου.

Τα ποσοστά θανάτων και νοσηλειών είναι, ωστόσο, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που καταγράφηκαν πριν από ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στη Δανία λόγω επιπλοκών της Covid-19 είναι 3.054.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς
Απίστευτος Τραμπ: Κλείνω τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια όχι γιατί κοιμάμαι, αλλά επειδή βαριέμαι
Τα ερωτηματικά για την υγεία του πάντως επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, όπως οι μελανιές που παρατηρήθηκαν πολλές φορές στο δεξί του χέρι και τουλάχιστον μία φορά στο αριστερό
Ντόναλντ Τραμπ