Κόσμος

Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει νέους περιορισμούς προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που τώρα αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο όλων των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

«Σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρισκεν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην Όμικρον.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα χρειαστούν την έγκριση του Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θεάτρων, κινηματογράφων, πάρκων αναψυχής και συνεδριακών κέντρων.

Η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ με πάνω από 11.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ρεκόρ με πάνω από 2.500 περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου.

Τα ποσοστά θανάτων και νοσηλειών είναι, ωστόσο, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που καταγράφηκαν πριν από ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στη Δανία λόγω επιπλοκών της Covid-19 είναι 3.054.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9