Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Debate: Νικητής στο… νήμα ο Στάινμπρουκ – Πού «πάτωσε» η Μέρκελ

Debate: Νικητής στο… νήμα ο Στάινμπρουκ – Πού «πάτωσε» η Μέρκελ

Έστω και με μικρή διαφορά, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πεερ Στάινμπρουκ ήταν ο νικητής του debate ενόψει των γερμανικών εκλογών επί της Άνγκελα Μέρκελ.

Αυτή ήταν η άποψη που σχηματίστηκε από έρευνα που έγινε μετά τη μια και μοναδική τηλεμαχία των δυο υποψηφίων. Η έρευνα έγινε μεταξύ των 1.000 προσώπων τα οποία βρίσκονταν στο στούντιο από την Infratest-dimap.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε;», πριν από το debate υπέρ της καγκελαρίου τάχθηκε το 54%, ενώ για τον Στάινμπρουκ εξέφρασε την προτίμησή του το 28%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά μετά το τέλος της εκπομπής ήταν 48% και 45%.

Υπήρξαν, πάντως, κάποιοι που βρήκαν τη Μέρκελ σε κάποια θέματα πιο συμπαθή (52%-32%), πιο αξιόπιστη (45%-41%), πιο ικανή (47%-40%) και πιο δίκαιη (45%-13%), ενώ ο αντίπαλός της θεωρήθηκε πιο επιθετικός (88%-5%), πιο κατανοητός (44%-40%), με καλύτερα επιχειρήματα (48%-38%) και συνολικά πιο πειστικός (49%-44%).

Στο ερώτημα εάν οι «μονομάχοι» ήταν καλύτεροι ή χειρότεροι του αναμενόμενου, ο Στάινμπρουκ από το 60% των ερωτηθέντων κρίθηκε ως καλύτερος του αναμενόμενου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Μέρκελ έφθασε στο 27%. Αντιθέτως, το 17% δήλωσε ότι βρήκε τον Στάινμπρουκ χειρότερο από ό,τι περίμενε, ενώ την κυρία Μέρκελ θεώρησε χειρότερη του αναμενόμενου το 33%.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος «κέρδισε» και τους αναποφάσιστους, με ποσοστό 52% έναντι 36% της Άνγκελα Μέρκελ.

Όσον αφορά στην εκτίμηση των ΜΜΕ τώρα, για τη Bild «Η Μέρκελ πιο “κυβερνητική”, ο Στάινμπρουκ πιο ισχυρός». Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρεται στα λάθη των δύο πολιτικών και η Die Welt έκανε λόγο για «νίκη με μικρή διαφορά» για τον Πέερ Στάινμπρουκ.
Το περιοδικό Der Spiegel τιτλοφόρησε το κείμενό του για τη συζήτηση «Το αποτέλεσμα: 0-0».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανικό debate: Μέρκελ: Θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο η Ελλάδα – Στάινμπρουκ: Αν ήμουν καγκελάριος θα το είχα χειριστεί διαφορετικά

“Φωτιά” στα social media για το κολιέ της Μέρκελ!

Όσα έγιναν στο debate λεπτό προς λεπτό

Για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα συνεδριάζει η γερμανική Βουλή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε