Κόσμος

Δείπνο με την θεά του Ήλιου για τον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Ο νέος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο πήρε μέρος σε ένα τελετουργικό περίεργο, εντυπωσιακό και απίστευτα ακριβό. Δείπνησε με την θεά του Ήλιου και το δείπνο κόστισε 248 εκατομμύρια δολάρια! Το τελετουργικό που πηγαίνει πίσω στον 7ο αιώνα γίνεται για να μεταμορφωθεί από απλός θνητός σε Αυτοκράτορας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από όταν ανήλθε στον Θρόνο των Χρυσανθέμων τον περασμένο Μάιο, ο Ναρουχίτο παίρνει μέρος σε πολλές τελετές που προβλέπονται στην χώρα του.

Για το μυστικιστικό δείπνο αξίας 248 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό και ως “Daijosai” με την Shinto deity Amaterasu, την θεά του Ήλιου μια από τις αρχαίες προγόνους της αυτοκρατορικής οικογένειας, οι προετοιμασίες άρχισαν πριν πολλούς μήνες. Πήραν το καβούκι μιας χελώνας και το έψησαν μέχρι να σπάσει. Τα κομμάτια από το καβούκι «διαβάστηκαν» προκειμένου να τους δείξουν σε ποια σημεία της χώρας έπρεπε να φυτευτεί το ρύζι που θα χρησιμοποιούσαν στο δείπνο. Σε αυτή την περίπτωση φυτεύτηκαν στις φυτείες ρυζιού στο Κιότο και το Τοτσίγκι.

Ο Ναρουχίτο πρόσφερε το ρύζι αυτό στην θεά του Ήλιου μέσα σε δυο τεράστιες ξύλινες αίθουσες μέσα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια. Μετά το τέλος της τελετής  οι αίθουσες κάηκαν. Ο Αυτοκράτορας και η θεά του Ήλιου ήρθαν πολύ κοντά σε αυτή την τελετή και για τον λόγο αυτό ο Ναρουχίτο θα μεταμορφωθεί.

Στην τελετή παραβρέθηκαν 700 άτομα – ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε –  αλλά κανείς τους δεν μπήκε στις ξύλινες αίθουσες.

Δείτε βίντεο από την πρόβα τζενεράλε του δείπνου που έγινε στις 7 Νοεμβρίου

https://twitter.com/ONEch_01/status/1192433890503249920?s=20

Τι έγινε μέσα στην τελετή

Ο Αυτοκράτορας πέρασε έξι ώρες με την θεά του Ήλιου και στις δυο αίθουσες. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι συμβαίνει ανάμεσα στον Αυτοκράτορα, την θεά του Ήλιου και τις δυο παρθένες που θα είναι μαζί τους.

Την δεκαετία του ’20 ο Αυτοκράτορας είχε σεξουαλική επαφή με την θεά του Ήλιου. Και οι δυο αίθουσες είχαν μέσα κρεβάτι με μεταξωτά σεντόνια και η θεωρία λέει ότι ο Αυτοκράτορας ξάπλωνε  στο κρεβάτι και αφού σκεπαζόταν με το σεντόνι περίμενε την θεά του Ήλιου να κατέβει στην γη και να μπει στο σώμα του.

Όμως αυτό σταμάτησε από τον προηγούμενο αυτοκράτορα. Τώρα τα κρεβάτια είναι μόνο για την θεά του Ήλιου που κατεβαίνει από τους ουρανούς και είναι εξαντλημένη.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η αυτοκράτειρα Μασάκο

naruhito

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες από τις επιθέσεις στο Κίεβο – 3 νεκροί και 600.000 κάτοικοι χωρίς ρεύμα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε 4 σταθμούς παραγωγής ενέργειας εντός και γύρω από το Κίεβο και 2 στο Χάρκοβο, μεταξύ άλλων στόχων
κιεβο
Βραζιλία: Αποσυναρμολόγησαν την πεζογέφυρα «Λαιμός του Διαβόλου» στους καταρράκτες Ιγκουασού εξαιτίας του Ελ Νίνιο
Η απόφαση ελήφθη όταν η παροχή του ποταμού Ιγκουασού ξεπέρασε τα 12.000 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή ήταν περισσότερο από οκτώ φορές υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο
H πεζογέφυρα «Λαιμός του Διαβόλου»
Κέιτι Ζακαράια: Η νέα εκπρόσωπος του Τραμπ που παρομοιάστηκε με ψηφιακό ΑΙ avatar – «Κάνει τη Λέβιτ να φαίνεται Τσόρτσιλ»
Το αμήχανο ντεμπούτο, η ανακοίνωση για την απομπομπή της Γκιλφόιλ, το σαρδάμ «ο πρόεδρός μου… συγγνώμη, ο σύζυγός μου» και τα ερωτήματα για την άδεια άσκησης δικηγορίας στις ΗΠΑ
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια
Παρατείνεται η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο για τους δημοσιογράφους του CNN, του MS NOW και του Politico
Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τίμοθι Κέλι εξέδωσε μία γραπτή απόφαση εξηγώντας την επείγουσα δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει ο ίδιος στις 24 Σεπτεμβρίου, αποκαθιστώντας την πρόσβαση των δημοσιογράφων
τραμπ