Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Δείτε την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του σούπερ πυραύλου «Starship» του Elon Musk

Δείτε την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του σούπερ πυραύλου «Starship» του Elon Musk
Φωτογραφίες: Reuters

Το διαστημόπλοιο Starship της SpaceX του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, εισήλθε με επιτυχία στη φάση “coasting” κατά τη διάρκεια της τρίτης δοκιμαστικής εκτόξευσής του.

Ο σούπερ πύραυλος του Elon Musk εγκατέλειψε την εξέδρα εκτόξευσης στο Τέξας, και άρχισε να κινείται σε ύψος 145 μιλίων. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου μέχρι σήμερα.

Το Starship είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο, με ύψος σχεδόν 120 μέτρα, και προορίζεται να μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι. Σύμφωνα με την SpaceX “θα μπορεί να μεταφέρει έως και 100 άτομα σε διαπλανητικές πτήσεις μακράς διάρκειας”.

Τελικά, ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, θέλει το Starship να πετάξει στον Άρη.

Κάθε δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιεί η SpaceX τους φέρνει πιο κοντά.

 

Την πρώτη φορά που εκτοξεύθηκε ο γιγάντιος πύραυλος τον Απρίλιο του 2023, εξερράγη σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά σε μια προγραμματισμένη πτήση 90 λεπτών.

 

Η επόμενη εκτόξευση τον Νοέμβριο διήρκεσε περίπου οκτώ λεπτά πριν εκραγεί.

Ο Μασκ δήλωσε ότι ο πύραυλος θα πρέπει να πετάξει εκατοντάδες αποστολές χωρίς πλήρωμα προτού μεταφέρει τους πρώτους ανθρώπους.

 

Η σημερινή πτήση ήταν να επιχειρήσει να ανοίξει την πόρτα του ωφέλιμου φορτίου και να αναφλέξει έναν κινητήρα στο διάστημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις