Κόσμος

Δέκα νεκροί από επιθέσεις καμικάζι στο Ιρακ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε σειρά επιθέσεων στο δυτικό Ιράκ, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Μεταξύ άλλων ένοπλοι αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα σημαντικό κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας στη Ράμαντι, στην επαρχία Άνμπαρ, κατά τις πηγές αυτές.
Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν δύο καμικάζι βομβιστές και τέσσερις ενόπλους στην μάχη για το κτίριο, είπε αξιωματούχος. “Όλοι οι αντάρτες εκδιώχθηκαν από το κτίριο της Διεύθυνσης Ερευνών”, είπε ο Μοχάμεντ Φάθι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Άνμπαρ.

Οι επιτιθέμενοι ήθελαν να απελευθερώσουν ανθρώπους που κρατούνταν στο κτίριο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε πέντε εκρήξεις βομβών με στόχο γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας και των αρχών στην πόλη Ράμαντι, πρόσθεσε. Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, που βρίσκεται 110 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας.

Βόρεια της Βαγδάτης τουλάχιστον 12 πολίτες τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε κτίριο της αστυνομίας, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η επίθεση, στην πόλη Μπάιτζι, προκάλεσε υλικές ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια και καταστήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μια ημέρα αφού 61 σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στη Βασόρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1