Κόσμος

Δεκάδες τζιχαντιστές μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν από επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, ότι σκοτώθηκαν δεκάδες τζιχαντιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να εντοπίσουν και να εξαπολύσουν, προχθές Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, πλήγματα ακριβείας που είχαν ως αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν έως και 35 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα πλήγματα κατά αρκετών θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή έρημο στόχευσαν πολλά ανώτερα ηγετικά στελέχη», ανακοίνωσε το διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM). Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές, πρόσθεσε.

Αυτές οι «αεροπορικές επιδρομές θα διαταράξουν την ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους να σχεδιάζει, να οργανώνει και να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον αμάχων καθώς και εναντίον συμμάχων και εταίρων των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή και πέραν αυτής», τόνισε ο αμερικανικός στρατός.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 900 στρατιώτες στη Συρία ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποιούν τακτικά πλήγματα στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από το 2011.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τον έλεγχο περιοχών της Συρίας και του Ιράκ το 2014, ανακηρύσσοντας το «χαλιφάτο» του και ξεκινώντας μια βασιλεία τρόμου προτού συντριβεί το 2019 από τον διεθνή συνασπισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή