Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν αστειεύονται οι Γάλλοι με την υποχρεωτικότητα – 3.000 αναστολές εργασίας υγειονομικών

Δεν αστειεύονται οι Γάλλοι με την υποχρεωτικότητα – 3.000 αναστολές εργασίας υγειονομικών

Σκληρή στάση έναντι των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την γαλλική κυβέρνηση, καθώς περίπου 3.000 αναστολές εργασίας επιδόθηκαν σε ανεμβολίαστα μέλη του υγειονομικού προσωπικού ενώ υπήρξαν και μερικές δεκάδες παραιτήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη για 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενους νοσηλευτές, μέλη του σχήματος βοήθειας στο σπίτι, πυροσβέστες, πληρώματα ασθενοφόρων.

«Μιλάμε για έναν πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων εργαζομένων», είπε ο υπουργός Υγείας δίνοντας την διαβεβαίωση για την διατήρηση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι περισσότερες από τις αναστολές αυτές δεν είναι παρά προσωρινές και στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν βοηθητικό προσωπικό. «Λίγες είναι οι λευκές μπλούζες», είπε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (Santé publique France, SpF), στις 12 Σεπτεμβρίου, το 89,3% του προσωπικού των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εμβολιασμού του συνόλου των υγειονομικού προσωπικού είναι 73,9% .

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις