Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Δεν φορά πέτσινο μπουφάν και είναι ο αντι-Βαρουφάκης”!

Φωτό από corriere.it
Φωτό από corriere.it

«Ελλάδα, η άνοδος του Δημήτρη Λιάκου, ο άνθρωπος των αριθμών και αντι-Bαρουφάκης». Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

«Δεν φορά πέτσινο μπουφάν και δεν γράφει μπεστ σέλερ, έχει σαφώς λιγότερη ροπή στον τηλεοπτικό φακό και είναι σχεδόν αλλεργικός στα μίντια, αλλά έγινε ο νέος Βαρουφάκης της Αθήνας, ή, μάλλον, ο αντι-Βαρουφάκης», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου. Όλα αυτά αναφερόμενη στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκο.

“Ο ένας πολεμά, ο άλλος… ράβει”!

«Μετά από μια ανοδική πορεία η οποία διήρκεσε δυο χρόνια, έχει εξασφαλίσει, πλέον, όλη την εξουσία που ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Οικονομικών (σ.σ. Βαρουφάκης) δεν κατάφερε να αποκτήσει» προσθέτει η Κοριέρε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντρέα Νικάστρο, «δεν πρόκειται για Ρασπούτιν, αλλά για το απτό έμβλημα της μεταμόρφωσης που έζησε το κόμμα της Αριστεράς -του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας- από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

“Αν η ΕΕ αλλάξει πράγματι την θεωρία της για το χρέος, ο Λιάκος θα πάρει την ρεβάνς του”

Παρ΄όλο που οι στόχοι των δυο πολιτικών ήταν ίδιοι, η μέθοδος του Λιάκου δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική από εκείνη του ελευθεριακού μαρξιστή Βαρουφάκη. Εκεί που ο τελευταίος προχωρεί σε ρήξη, εκείνος ράβει. Όταν ο άλλος προκαλεί, εκείνος λειαίνει, προσαρμόζει, δένει».

Η Κοριέρε γράφει, επίσης, ότι «αν μπορούσε να διαλέξει, ο Λιάκος θα προτιμούσε να τον αποκαλούν ευρωπαϊστή, ή, αν πρέπει να γίνει κανείς πιο κατανοητός, ρεαλιστή, από την στιγμή που οι επιλογές του Λιάκου και του Τσίπρα απομάκρυναν πολλούς ψηφοφόρους της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέτρεψαν στην Ελλάδα να παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συμβολική, στρατιωτική και οικονομική σημασία που αυτό συνεπάγεται. Και παράλληλα, επέτρεψαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην κατακερματισθεί, και στην αγορά των κεφαλαίων να εξασφαλίσει και πάλι ένα έτος ηρεμίας».

«Ο Δημήτρης Λιάκος είναι εκεί και περιμένει την καθοριστική αλλαγή. Ζωντανός και όλο και πιο σημαντικός, σε κάθε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Θεωρεί πως ο Ματέο Ρέντσι είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος στον αγώνα για την ενίσχυση των δαπανών του Δημοσίου. Αν η ΕΕ αλλάξει πράγματι την θεωρία της για το χρέος, ο Λιάκος θα πάρει την ρεβάνς του», τονίζει, τέλος, ο απεσταλμένος της Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε