Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Δεν ξέρω, δεν είδα» ο Λευκός Οίκος για τις αποκαλύψεις «φωτιά» με Ρωσία και Ταλιμπάν

Λευκός Οίκος

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν καταλήξει σε μια ομόφωνη γνώμη σε ό,τι αφορά την πιθανή καταβολή χρημάτων από τη Ρωσία σε αντάρτες με σκοπό να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει ομοφωνία για αυτούς τους ισχυρισμούς στους κόλπους της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών», είπε η Κέιλι ΜακΕνάνι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν ενημερώθηκε για το θέμα.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος

Η εκπρόσωπος είπε ότι μια ομάδα αιρετών από τα δύο κόμματα προσκλήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο για να ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν διευκρίνισε όμως ποιοι είναι οι Δημοκρατικοί που θα παραστούν σε αυτήν την ενημέρωση. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δεν προσκλήθηκαν, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι συνεργάτες τους.

Click4more: Επιμένει η Washington Post: Ταλιμπάν πληρώθηκαν από τη Ρωσία για να σκοτώσουν Αμερικανούς στο Αφγανιστάν

Η Πελόζι και ο Σούμερ έχουν ζητήσει από τη διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ και τον διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) Τζον Ράτκλιφ να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν όλα τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας για την υπόθεση αυτήν.

Πρώτα η εφημερίδα New York Times και κατόπιν η Washington Post και η Wall Street Journal έγραψαν το Σαββατοκύριακο ότι Ρώσοι πράκτορες μοίραζαν χρήματα σε μαχητές «προσκείμενους στους Ταλιμπάν» για να σκοτώσουν Αμερικανούς ή Νατοϊκούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις εφημερίδες, οι οποίες βασίστηκαν σε ανώνυμες πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, τα στοιχεία αυτά προωθήθηκαν στον Τραμπ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου συζήτησε το θέμα στα τέλη Μαρτίου, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση.

Τόσο η Ρωσία όσο και οι Ταλιμπάν διέψευσαν τις πληροφορίες.

Την Κυριακή ο Τραμπ διέψευσε επίσης ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση και κατόπιν εξήγησε ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν θεώρησαν αξιόπιστη την πληροφορία αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις